Zoekplaatje 3721 

Inzender: John Kuijpers Uitleg

Gegevens: Op de boot staat Beatrix en Sch 20.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: [ waarschijnlijk 1938 - red.]    Formaat: 10 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 22 juli 2022


 Reacties op Zoekplaatje 3721 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Paul Blanken: Het leeftijdsverschil tussen de mensen is opvallend klein. Het lijkt me daardoor een groepsfoto zoals bij een studenten- of personeelsuitstapje. Indien er daadwerkelijk een link met een specifieke vissersboot "Scheveningen 20" bestaat, zie dan "Kuiperij en rederij J.J. Tuyt" (bron onder vermeld internetadres).
Website: https://scheveningen-haven.nl/info/schep [...]
Dinsdag 26-7-2022 09:00:21Sjoerd Eeftens: De zee was altijd dichtbij op Scheveningen. Logisch, maar het kwam ook terug in toeristische foto's en zelfs familiefoto's. Er zijn diverse opnamen in mijn familiealbums waarop familieleden zijn uitgedost als visser of zeeman of diens vrouw, terwijl zij er alleen een winkel hadden. Ook bezoekers konden er terecht voor een plaatje met aankleding.
Nog altijd kan men in het Schevenings museum deze taferelen bewonderen. Op het erf daar liggen diverse boten en bootjes.
Maandag 25-7-2022 19:48:08Peter Heuseveldt: Een moeilijk op te lossen plaatje, lijkt me. 1938 is een logisch jaartal, maar waar het is? De schuit ligt ergens op het droge, dus lijkt me geen onderdeel van een optocht. Zo te zien is er een aantal verpleegsters aan boord, dus wellicht bij een ziekenhuis of kliniek? SCH20 duidt op Scheveningen, dus in elke geval Scheveningen of Den Haag.
Zaterdag 23-7-2022 18:49:40  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):