Zoekplaatje 3681 

Inzender: Karen Mulders Uitleg

Gegevens: Beste mensen, fijn dat deze site bestaat! Ik heb hier een foto met kinderen uit het gezin Bless-Diemers (Nijmegen) en vermoedelijk vrienden of familieleden. Gezien de gezichtjes en de leeftijden van geidentificeerde familieleden is deze foto van ca 1916. Van de familie is bekend dat zij later op bezoek gingen in Mariendaal en connecties kregen met de burgemeestersfamilie uit Wijchen (daarvoor afkomstig uit Zutphen en Gendt). Ik hoop door het adres van dit huis te kunnen achterhalen of wellicht een link met familie of bekenden licht laat schijnen op de connecties die de familie in de omgeving had. De foto is ingeplakt in een album dat aangetroffen is in de erfenis van mijn vaders familie. Het beeld formaat is gegokt - het album is voor mij ingescand, ik heb het niet in eigen handen.

Herkomst: mijn familie (Nederland).

Datering: circa 1916    Formaat: 10 x 15 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 13 mei 2022


 Reacties op Zoekplaatje 3681 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Sjoerd Eeftens: Met Peter ben ik het eens dat de architectuur van het huis naar hedendaagse begrippen wat onbruikbaar lijkt. In Gelderland komt deze stijl in dorpskommen vaker voor. Het huis deed me onmiddellijk denken aan twee villa's in Voorst bij Zutphen, die het overigens niet zijn. 1/2-1-1/2 etage zie je daar ook. Een gezin zonder kinderen of een ouder echtpaar past er wel in, zeker als we bedenken dat het huis T-vormig kan zijn en een flink achterhuis kan hebben.
Op het ZP is rechts een redelijk groot koetshuis te zien. Het was zeker geen klein complex.
Dinsdag 24-5-2022 10:36:23Peter Heuseveldt: We kijken in feite naar een vrij klein huis in zijn soort. Ik neem aan dat het souterrain voor de bedienden en de keuken e.d. was bedoeld, maar dan nog. Woonkamer/salon en eetkamer op de woonetage, wellicht nog een studeerkamer of tuinkamer aan de andere kant, maar dan houdt het al gauw op. De slaapetage is niet meer dan een zolder. Natuurlijk was het in die tijd een huis voor meer welgestelde mensen, maar zeker geen groot huis in zijn soort.
Maandag 23-5-2022 19:23:10Judith Orij-Bless: Ter aanvulling: MariŽndaal is het MariŽndaal in Velp waar drie van de afgebeelde jongens voor hun priester opleiding heen gingen. Contact met de burgemeesters familie uit Wijchen was niet eerder dan in 1939. Dat heeft dus geen betekenis voor deze foto. De man op de foto komt uit Millingen a/d Rijn en heeft verder nog gewoond in Dordrecht, Almelo en Tiel. Zijn vrouw komt uit Rotterdam. Ten tijde van deze foto woonden ze in Nijmegen.
Vrijdag 13-5-2022 16:33:16  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord ťťn in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):