Zoekplaatje 3548 

Inzender: Gert van Arnhem Uitleg    Beschikbaarheid: wel te koop of te ruil maar niet via Zoekplaatjes Uitleg

Gegevens: Deze foto zat in een stapeltje met kaarten van Andijk. Volgens de eigenaar van het stapeltje is dit echter geen Andijk. Op de achterkant staat met pen geschreven: P Smit. Het lijkt bij een haventje te zijn gezien de masten op de achtergond.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: ?    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 10 september 2021


 Reacties op Zoekplaatje 3548 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Peter Heuseveldt: Datering is duidelijk begin jaren '30, gezien de pothoedjes van de oudere meisjes.
Vrijdag 1-10-2021 19:32:22Sjoerd Eeftens: Het mastenwoud in een jachthaven is wel heel iets anders dan twee rechte rijen palen in het verlengde van een brug (die dus zeer waarschijnlijk aan weerszijden van een weggetje staan). Ik zie ook geen tuigage of vlaggetjes.
Op de achtergrond staan huisjes en/of schuurtjes. In het water weerspiegelt zich wat door de brug niet goed zichtbaar is: een groep gestelde en geschraagde metselprofielen en binnenkozijnen, en een tas stenen. Het dak lijkt er al deels op te liggen.
De kinderen zitten tegen een binnendijkje, meer bedoeld om hoog over een vaarsloot te komen dan als waterkering. Die lijkt inderdaad op de achtergrond een hoge horizon te vormen.
Datering late jaren 20 gelet op sommige kledingstukken, wellicht jaren 30 of zelfs 40 gezien de toch wat moderner uitstraling van de kindergezichten.
Vrijdag 1-10-2021 19:14:07Klaas Verbaan: Zou de eerste mast (rechts) een betonnen paal (lichtmast) kunnen zijn? Als ik de foto vergroot zie ik er uitsparingen in. En het rechte achter de masten, een dijk? Als de schepen in een haven liggen zou de Zuiderzee goed kunnen, maar waar?
Vrijdag 1-10-2021 18:24:23  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):