Zoekplaatje 3544 

Inzender: Peter de Jeu Uitleg

Gegevens: Fotokaart met een groep bewoners. Gelet op het vertrekstempel …NEM… zou dit Arnemuiden of Genemuiden moeten zijn, of eventueel Zonnemaire als het een langebalkstempel betreft. Het lijkt echter een grootrondstempel. Gezien de plaats van de geadresseerde, Zwolle, is Genemuiden het meest logisch. De bebouwing op Topotijdreis laat zien dat er dan eigenlijk geen andere optie is dan de Langestraat. Echter, bewijs is niet te vinden. Er is veel gesloopt of verbouwd en de beeldbanken zijn via internet niet toegankelijk. In het midden vaag op de achtergrond een witte lijn wat een klokgevel zou kunnen zijn. Die zie ik ook terug op ansichtkaarten. De bebouwing op de voorgrond is tot nu niet herkenbaar. Uiteraard kan de kaart ook verzonden zijn uit Genemuiden, maar betreft het een andere plaats.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: 1910    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 10 september 2021


 Reacties op Zoekplaatje 3544 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Langestraat, Genemuiden

E. Petter: En daar hebben we het zoekplaatje zelf...
Website: http://www.foto-breman.nl/Jaar/Algemeen/ [...]
Vrijdag 10-9-2021 16:20:20E. Petter: Op bijgaande foto (eerdere Genemuiden-oplossing van onbekendinnederland.nl) zien we op de achtergrond een lantaarn. Links daarvan de dakkapel helemaal rechts op het ZP.
Website: https://www.bekendinnederland.nl/images/ [...]
Vrijdag 10-9-2021 15:58:02E. Petter: Lastig te vinden, mogelijk rechts op het ZP de panden links op onderstaande bewijsfoto, net boven het groepje midden op de straat. De bewijsfoto is de Langstraat in Genemuiden.
Website: http://www.foto-breman.nl/Jaar/1DIV/1DIV [...]
Vrijdag 10-9-2021 14:02:58  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):