Zoekplaatje 3507 

Inzender: s van wijngaarden Uitleg    Beschikbaarheid: te koop of te ruil; prijs: € 7.50  Uitleg

Gegevens: Fotokaart van afscheid nemende mensen bij een uitvarend passagiersschip? Rotterdam of wellicht Amsterdam? Links zijn borden te zien met info o.a "Telefoon" ..er is een kenteken te zien 62848 Of g2848 ? op een kar. Op een Oliedrum staan letters ... Er lopen spoorlijnen voor beladen van de schepen. Achterzijde blanco.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1950    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 2 juli 2021


 Reacties op Zoekplaatje 3507 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Lekhaven, Rotterdam

Sjoerd Eeftens: Ik kan de visie van de inzenders bevestigen aan de hand van een tekening van de kade tussen de Lek- en IJsselhaven. De situatie met de kraanrail (de laatste voor het laadperron op het ZP) en beide sporen op de kade komt overeen met de geschetste plaats. Op de voorgrond van het ZP is een deel van een wissel zichtbaar; op de plattegrond is daar een wisselverbinding tussen de twee kadesporen.
De loods links op de voorgrond is dan KNSM-II, rechts buiten beeld is de taps toelopende loods Terminal II en linksachter op het ZP is Terminal III te zien.
Ik zal separaat een scan van de situatie naar de redactie sturen.
Zaterdag 3-7-2021 14:02:48


Scan ingestuurd door Sjoerd Eeftens - red.d.kralt: Op bijgaande foto is links aan de rand de loods te zien met de luchtkap, het laadperron en de schutting.
Website: https://nimh-beeldbank.defensie.nl/foto- [...]
Zaterdag 3-7-2021 12:15:37d.kralt: Wat Eric-Jan heeft gevonden is volgens mij de goede oplossing. De loods op het zptje heeft geen symmetrische voor kant, rechts zit een knik in het dak en is wat smaller. Dat is ook te zien op de foto van het RAG. Waarschijnlijk komt dat door een spoorrails. Het pand op de achtergrond van het zptje loopt evenwijdig aan de loods, maar aan het einde daarvan staat een dwars pand. Deze situatie komt geheel overeen met het zptje en de RAG foto. Ook de licht- en ventilatiekappen komen overeen.
Zaterdag 3-7-2021 12:06:28Redactie: Het duurzame webadres van Stadsarchief Rotterdam uit het bericht van Eric-Jan Noomen van 2-7-2021 23:03:24 werkt op dit moment niet. Het fotonummer is 2004-5780.
Website: https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-e [...]
Zaterdag 3-7-2021 09:24:43Eric-Jan Noomen: Hier nog een luchtfoto uit een andere hoek. In de rechterbovenhoek zijn de loods aan de IJsselhaven en de open plek aan de Lekhaven te zien. Het "dwarse" gedeelte van de loods lijkt er wel op en ik meen ook het schoorsteentje van die loods te zien. Toch durf ik mijn hand er niet voor in het vuur te steken.
Website: https://nimh-beeldbank.defensie.nl/foto- [...]
Vrijdag 2-7-2021 23:12:44Eric-Jan Noomen: Het zou de zuidelijke kade van de Lekhaven in Rotterdam kunnen zijn. Op de gelinkte luchtfoto is te zien dat deze kade een open gedeelte heeft naast een loods die lijkt op die van het zoekplaatje. Het gebouw op de achtergrond zou dan op de noordelijke kade van de IJsselhaven staan. Op de luchtfoto staat op die plek een loods die ook wel lijkt op die op het zoekplaatje (evenwijdig aan de kade met aan het eind een stuk dat er dwars op staat). Maar een echt goede bewijsfoto heb ik nog niet gevonden.
Website: https://hdl.handle.net/21.12133/9DB54357 [...]
Vrijdag 2-7-2021 23:03:24Leo R.: Op het ronde vat rechts lijkt te staan 'product of ??geria'. Nigeria, Liberia, Algeria? Geen ervan lijkt echt te passen.
Vrijdag 2-7-2021 14:18:54  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):