Inzender: H. Palm    

Gegevens: Kerkgebouw met school. Op de boog boven de deur staat "Nederl. Protestantenbond". Op de rechter gevelsteen een onleesbaar jaartal en op de linker waarschijnlijk "Anno".

Datering: 1920 ?   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 31 augustus 2004


 Reacties op Zoekplaatje 394 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Haarlem

j.w.fokkelman (Hengelo-Gld): Het huis naast de kerk(links) met de deur in het midden was de ingang van de Vrijzinnig protenstantse kerk ,die een zaaltje in het achterste gedeelte had. Als men naast de hoofdingang van de NPB (rechts) het deurtje doorging kwam je aan de zijkant van het vrijz. kerkzaaltje uit.
Wat mij opvalt is het ontbreken van de HBS-A die toch door de takken links te zien moet zijn.Ook rechts ontbreken een schoolgebouw met sportzaal. Als we weten wanneer de HBS-A gebouwd is kunnen we deze foto beter dateren.
Vrijdag 18-3-2005 21:19:50J.ZIJLSTRA (HAARLEM): DEZE KERK EN SCHOOL STAAN IN DE JACOBSTRAAT HOEK VESTESTRAAT.
DEZE HELE HOEK, OOK WIL GENOEMD DE RAAKS WIL DE GEMEENTE HAARLEM SLOPEN VOOR NIEUWBOUW. DE KERK IS NU BEZET DOOR KRAKERS.
Zaterdag 1-1-2005 15:34:05Redactie Zoekplaatjes (Scheveningen): Deze kerk staat inderdaad in Haarlem in de Jacobstraat en heet heel toepasselijk Jacobskerk. Foto's zijn te vinden op de site van de Archiefdienst voor Kennemerland. Zoeken via Haarlem - Jacobskerk

Bert Scheijgrond,
Redacteur Zoekplaatjes
Website: http://www.rvc.nl/historical/haarlem/index.html
Woensdag 1-9-2004 12:28:40van der Wouden (Haarlem): Deze kerk staat in de Jacobsstraat nummer 6 in Haarlem
Woensdag 1-9-2004 01:23:14Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.