Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: op achterzijde fotokaart staat najaar 1963 en Zuidsingel. In Kortenhoef, Leiden, Hazerswoude Dorp, Amersfoort en Middelburg treft men o.a. deze benaming aan. Op de achtergrond in het midden een kerkgebouw naast een molenstomp. Op de voorgrond vrijstaande bungalows achter een dijk langs het water. Niet gelopen.

Datering: 1963   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 30 april 2004


 Reacties op Zoekplaatje 352 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Axel

Wim de Koning Gans (Den Haag): De beeldbank Zeeland levert toch het bewijs: via zoeken op 'panorama' vond ik record 16478 (en 16474) met de Zuidsingel, met inmiddels wat hoogbouw op de achtergrond. De schuingeplaatste bungalow met dubbele oprijlaan is een duidelijke overeenkomst. Ook de slingerende oprijlaan in het midden van het zoekplaatje is duidelijk te zien op de foto die aan te klikken is via de link 'website'.
Website: http://www.zebi.nl/osiris/publiek/fotoarchief/jpgs/standaard_low/016/16478.jpg
Dinsdag 4-5-2004 18:51:06Martin Snuverink (Voorburg): Dit is ongetwijfeld de Zuidsingel in Axel (Zeeuws Vlaanderen). Het water op de voorgrond is de Axelse Kreek. De straat die naar achter wegloopt is de Bijlokestraat. Op de grens van de bebouwde kom en de onbebouwde strook loopt de Rooseveltlaan/Burchtlaan.
Mogelijk is de onbebouwde strook het gebied waar in 1963 een kasteel is opgegraven, maar deze plek kan ook meer naar links (westelijk) liggen.
De Beeldbank Zeeland
(http://www.zebi.nl/index.php?url=/diensten/zdc/beeldbank recordnummer F16222) geeft wel aanknopingspunten, maar helaas geen volledig overtuigend bewijs.
Zaterdag 1-5-2004 19:46:16Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.