Zoekplaatje 3435 

Inzender: Jan Uitleg    Beschikbaarheid: wel te koop of te ruil maar niet via Zoekplaatjes Uitleg

Gegevens: Winkel van S.J. Visser Op raam staat: Het beste adres voor Rookartikelen, Drogisterijen. Fotograaf is J. Franke. Jacob Franke was vanaf 1911 fotograaf te Bergum. Hoogstwaarschijnlijk provincie Friesland, Bergum of omgeving.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1915    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 19 maart 2021


 Reacties op Zoekplaatje 3435 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Noorderstationsstraat, Zwaagwesteinde

Helmus: Dan gaat het dus om de winkel van Sjoerd Jans Visser (1892-1964) en Elisabeth Kijlstra te Zwaagwesteinde.
Website: http://westereen-promoasje.nl/wp-content [...]
Zaterdag 20-3-2021 20:09:54Theo van Gijlswijk: Eens met Sjoerd en Heimen wat betreft de voorletters. S.J. op de ruit, houdt in het echt S.J. in en niet Sj. Ik kan daar over meepraten met mijn eigen voornaam die heel lang als Th. werd afgekort en geschreven, totdat er op mijn bankpasje T.H. kwam te staan. Ik had toen een nieuwe pas nodig, en moest bewijzen dat ik niet T.H. was maar T. Ik heb ook in eerste instantie op S.J. gezocht en niets kunnen vinden. Bij het zoeken zonder voorletters kwam ik bericht van de brand tegen. Ook in de krant worden wel eens schrijffouten gemaakt. Wie weet?
Zaterdag 20-3-2021 20:05:23Tjisse Peterson: Deze woning stond op de Noorderstationsstraat te Zwaagwesteinde.Deze foto staat ook op de site van Jan Bergsma de kenner bij uitstek Van Zwaagwesteinde onder het kopje bewenning..
Website: http://westereen-promoasje.nl/ald-wester [...]
Zaterdag 20-3-2021 19:59:56Heimen Stoffels: Je hebt helemaal gelijk, Sjoerd. Ik had gisteren en vandaag al gezocht naar S.J. Visser en nog een tiental zoektermen die in verband staan met het ZP, helaas zonder resultaat. Daarom dacht ik: misschien is Theo's vondst van Sj. Visser zo gek nog niet, want het zou zomaar ergens fout opgeschreven kunnen zijn. Maar je hebt helemaal gelijk dat het waarschijnlijk wel zal kloppen.
Zaterdag 20-3-2021 17:29:57Sjoerd Eeftens: Als iemand met de Friese naam Sjoerd weet ik maar al te goed dat die voornaam vaak ontaardt in twee voorletters: S.J. Maar de drogist S.J. Visser zal toch echt wel twee voorletters hebben omdat het op zijn bovenlicht staat. Dus niet zoeken op Sj. Visser, want die zal het niet zijn.
Zaterdag 20-3-2021 17:24:45Helmus: Sj. Visser te De Westereen lijkt mij ook een goede kanshebber. Ik had vanochtend al in De Westereen gezocht maar succes bleef uit. Dat zijn zaak afgebrand is verklaart dan ook veel.

Wat betreft de reclameposters: achter de ruiten hangt o.a. reclame voor Läkerol pastilles (in 1921 op de Nederlandse markt geïntroduceerd), Miss Blanche Special ("DE sigaret", een slogan die zij in 1921/1922 gebruikten) en reclame voor Wascholine Zeeppoeder uit begin jaren '20. De datering lijkt mij dus 1921-1924.
Website: https://iaddb.org/collections/posters-ad [...]
Zaterdag 20-3-2021 17:24:04Heimen Stoffels: En blijkbaar had die Sj. Visser wel érg veel pech, want 2 jaar later brandde ook nog zijn huis in Eestrum af (zie link).

Als dit dé S.J. Visser is die we zoeken, dan is er wel een aardige kans dat deze foto zijn winkel in De Westereen (Zwaagwesteinde) of Eestrum toont.
Website: https://hetutrechtsarchief.nl/onderzoek/ [...]
Zaterdag 20-3-2021 17:11:15Theo van Gijlswijk: In het Leeuwarder Nieuwsblad van 26 maart 1930 staat een bericht over een brand in een kleine drogisterij in de Stationsstraat in Zwaagwesteinde. Eigenaar Sj. Visser. Volgens het bericht is het een vrijstaand pand. Afgezien van de voorletters van de naam, kan de omschrijving op dit pand van het ZP slaan.
Website: https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?q [...]
Zaterdag 20-3-2021 16:22:58  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):