Zoekplaatje 3430 

Inzender: Mathijs van den Bosch Uitleg

Gegevens: Huisnummer voor mij onleesbaar, maar lijkt te bestaan uit een letter-cijfer combinatie. Achterzijde blanco met adresbelijning en deelstreep.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: ?    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 19 maart 2021


 Reacties op Zoekplaatje 3430 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Sjoerd Eeftens: Gevelstenen zijn in mijn dorp (weliswaar Brabant) wijdverbreid, bij vele boerderijen maar ook in de bebouwde kom bij eenvoudige woningen als deze. Wellicht is dat in Noord-Holland (stolpboerderij?) anders.
De brievenbus is er naar mijn idee geen bezorgbrievenbus die je als particulier toepast, maar, zoals ik al opmerkte, een ophaalbrievenbus van een postdienst.
Er zijn diverse details lastig waarneembaar, zoals het huisnummer en de brievenbus, maar ook het silhouet van een stolpboerderij. Ook de achtergrond rechts trekt mijn belangstelling. Een stel detailscans zou hierover meer zekerheid kunnen brengen.
Maandag 29-3-2021 09:29:44paul blanken: Een deels openbaar gebouw?
Zoals een huisarts die naast zijn praktijk woont?

Immers: veel stoeptegels, een scheidingshek én een brievenbus terwijl er nauwelijks een tuin aanwezig is.
Maandag 29-3-2021 08:04:51Dennis de Waart: Links zien we een Noord-Hollandse stolpboerderij. Dat beperkt in ieder geval ons zoekgebied.
Zondag 28-3-2021 23:52:39Sicco Fockens: Het achterste gebouw is voorzien van een gevelsteen wat het een gebouw een wat officiële functie geeft; gemaal (lijkt me sterk), school (zou kunnen). Religieus lijkt me het gebouw niet, en in een peuterspeelzaal of buurthuis zie ik zo'n steen niet gauw geplaatst worden.
De kantpannen van de verst weggelegen dakrand zijn er voor een deel af(gewaaid?). Verder een erg grote dakkapel die me eerder aan de jaren '50 doet denken dan aan de jaren '30. Het huisnummer lijkt me geschilderd; in Nieuwe Pekela komen tot op dit moment dit soort letter-cijfercombinaties voor, maar daar zijn bordjes gebruikt.
Website: https://flic.kr/p/2jq5k17 [...]
Zondag 28-3-2021 22:31:21Sjoerd Eeftens: De panden staan iets gedraaid ten opzichte van elkaar. Het voorste lijkt een winkel te zijn geweest, of een postagentschap, aangezien er nog altijd een brievenbus aanwezig is, die er niet uitziet als één die bij de bewoner hoort.
Merkwaardig zijn de muurijzers, die op ongelijke afstanden van de vensters zitten; het zijn geen luikenvasthouders.
Het pand rechts lijkt op hetzelfde erf te staan, maar heeft andere bouwkenmerken, zoals de dakpannen en het metselwerk.
De begroeiing lijkt nog jong. Rechts een groenstrook of particuliere tuin met hek van ruitjesgaas. Het voetpad kan haaks op de weg staan; de sloot lijkt naar rechts toe door te lopen; het voetpad is daar iets verzakt. Er spiegelt geen licht van rechts in de ruiten van de begane grond van beide panden aan de rechterzijde ervan; wel spiegelt er licht in de bovenverdieping. Er staat rechts iets in de nabijheid.
Zondag 28-3-2021 20:55:56  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):