Zoekplaatje 3420 

Inzender: Mathijs van den Bosch Uitleg

Gegevens: Fotograaf Hiemstra uit Groningen.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: ?    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 5 maart 2021


 Reacties op Zoekplaatje 3420 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Sjoerd Eeftens: Dat het huis een schilddak heeft aand e voorzijde, is ook aan het verloop van de hoekpannen te zien, en datzelfde zien we aan de achterzijde. Daar staat bovendien onder de nok nog een soort uilenbord, en dat zou er aan de voorzijde ook kunnen staan. Aan de donkerte onder het bladerdek is ook te zien dat de voorzijde van het dak schuin staat, en met pannen is gedekt. Het huis ernaast heeft eenzelfde dakvorm, en ook dezelfde muurversieringen.
De makelaar aan de achterzijde is voorzien van een versiering. Het zullen geen zwanen zijn als het een Groningse foto is. En wat missen we in het kenniscentrum een item over makelaars.
Maandag 8-3-2021 13:06:28Sicco Fockens: Ik zie aan de linkerkant van de voorgevel een deel van een dakgoot. Het huis heeft dus een schilddak aan de voorzijde; een dakkapel ligt voor de hand maar ik zie hem niet.
Maandag 8-3-2021 09:57:27Sicco Fockens: Mij was die paal ook al opgevallen, het lijkt een oude voet, die ik op beeldbank Groningen wel vaker heb gezien, maar met een wat nieuwere paal met een gladde knoop op 4 meter hoogte, die ik verder nergens heb gezien.
Lastig zoekplaatje zo zonder voorgevel verder. Het makelaartje op de achtergevel doet me meer aan het Westerkwartier denken dan aan streken ten oosten van de Stad. Ik heb al op beeldbank Groningen gekeken in Marum, Grootegast, Oldehove, Oldekerk en Grijpskerk, en zo snel geen aanknopingspunten gevonden.
Maandag 8-3-2021 09:32:02nicole schouten: De lantaarn rechts op het zoekplaatje komt niet voor in het overzicht van het kenniscentrum. Hij is opmerkelijk omdat er geen geledingen te zien zijn anders dan de voet en de paal. De basis is wel versierd met een soort druppelmotief. Alleen een paal in Hoogezand lijkt er enigszins op, is wel in de provincie Groningen waar ook de fotograaf vandaan komt.
Maandag 8-3-2021 01:51:17  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):