Zoekplaatje 3324 

Inzender: S van Wijngaarden Uitleg    Beschikbaarheid: wel te koop of te ruil maar niet via Zoekplaatjes Uitleg

Gegevens: Oude foto van boerderij met schuur aan een watertje. Zat bij foto's van Noord-Holland en een van Baarn. Bij dat laatste vind ik dit zoekplaatje passen, maar kan dat volkomen mis hebben. Foto waarschijnlijk genomen vanaf een brug, aangezien er geen rimpeling te zien is. Achterzijde blanco.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1915    Formaat: 9 x 12 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 9 oktober 2020


 Reacties op Zoekplaatje 3324 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Martin Snuverink, Voorburg: Een poging. De foto zou kunnen zijn genomen vanaf de Stokkelaarsbrug in NO richting. Deze brug ligt in het gelijknamige buurtschap, thans behorende tot de gemeente De Ronde Venen en voorheen Abcoude (prov. Utrecht), aan de Waver, ten oosten van de Rondehoepspolder. Daar stond een boerderij met lengteas evenwijdig en direct aan een zandweg langs de Waver. De zandweg bestaat niet meer. Aan de oostzijde van de huizen loopt de Dwarsdijk. De oude situatie is redelijk te zien op de topokaart van 1915. Afbeeldingen heb ik niet gevonden.
Maandag 12-10-2020 13:19:23Rob Wagenaar: Ter Illustratie een plaatje aan de Kromme Rijn, net voor Utrecht. Zie de website https://wimtenbrinke.nl/wp-content/uploads/IMG_5696.jpg
Website: https://wimtenbrinke.nl/wp-content/uploa [...]
Vrijdag 9-10-2020 22:37:59Leo R.: Vlist, Cabauw, De Giessen...
Vrijdag 9-10-2020 20:59:17Rob Wagenaar: Het watertje oogt als een meanderend riviertje in het vlakke land, de sfeer van Kromme Rijn, Oude Rijn.
Vrijdag 9-10-2020 20:47:27  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):