Zoekplaatje 3317 

Inzender: s van wijngaarden Uitleg

Gegevens: Fotokaart met opgeplakte foto. Op achterzijde staat Vz Achterburgwal 157, geen idee waar dat op gebaseerd is. Lijkt mij niet op dat adres in Amsterdam. Fotokaarten met opgeplakte foto's zien we veel in Den Haag, maar ook in Haarlem en Nijmegen. Maar vast ook in andere plaatsen. Duidelijk een voornaam stadsbeeld in Nederland.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1915    Formaat: 14 x 9 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 25 september 2020


 Reacties op Zoekplaatje 3317 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Barentszstraat 19, Den Haag

Wijnand Bloemink: En terwijl ik me bloed zweet en tranen aan het typen was bleek de redactie me net voor. Het zij zo.
Vrijdag 25-9-2020 20:19:07Wijnand Bloemink: Ik heb in een balorige bui dit zp eens minitieus vergeleken met de streetview van de Barentszstraat in Den Haag: de afmetingen van deuren en vensters, de hoogtes van de goten en waterlijsten, de risalerende middenpartij, de plaats van de dakkapellen, de aard van het metselwerk met zijn strekken, de plinten en de blokpleister, voor zover zichtbaar alle profielen. Ik heb zelfs het aantal blokjes onder de kroonlijst geteld. En behalve de verpeste vensters en deuren klopt alles. Dat de linker brievenbus er niet meer is, is goed te begrijpen. Die zal zijn dicht gemetseld toen het huis in drie appartementen werd verdeeld, elk met zijn eigen brievenbus. Mocht dit niet in de Barentszstraat zijn dan is er maar één conclusie mogelijk: hier op aarde hebben twee volkomen identieke huizenblokken gestaan. Laten we daar maar niet van uitgaan. Wat mij betreft is dit zp opgelost. Chapeau Peter!
Vrijdag 25-9-2020 20:15:21Redactie: Het gaat dan om Barentszstraat 19. Op onderstaande link nog net rechts te zien, met identieke zonwering op de eerste verdieping. Zonder huisnummer had ik hier een heel hard hoofd in, knappe prestatie Peter!
Website: https://haagsgemeentearchief.nl/mediab [...]
Vrijdag 25-9-2020 19:57:10Peter Smaardijk: Hier mogelijk:
Website: https://goo.gl/maps/YFo2LRJPoMG56oif9 [...]
Vrijdag 25-9-2020 18:47:42  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):