Zoekplaatje 3302 

Inzender: Jaap Jan Doornbosch Uitleg

Gegevens: Ansichtkaart verzonden door Jakobus Jansonius uit Overschild aan zijn latere echtgenote Jantje Smit, wonend in Schildwolde. Boerderij, met dubbele kap, regio Overschild (provincie Groningen)?

Herkomst: gekregen van iemand uit Nederland.

Datering: circa 1920    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 11 september 2020


 Reacties op Zoekplaatje 3302 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Meerweg 51, Overschild (Gr.)

Redactie: Goede actie van Zap de Ridder om naar die foto te vragen. Dit zoekplaatje was aan mijn aandacht ontsnapt. De foto uit het boek overtuigt mij. Alle zichtbare details kloppen, bijvoorbeeld de dakkapellen van het voorhuis (?) en de plaats van de ramen, en aan de zijkant van het voorhuis zitten op beide foto's op dezelfde plek twee pijpjes waarmee vermoedelijk het dak afwaterde.
Donderdag 15-10-2020 19:46:03Zap de Ridder: Rick Bos is het geen idee om een scan uit dat boek naar de reactie te sturen? De foto's op oozo.nl geven zoveel overeenkomsten. Op de foto van dezelfde zijde als het zp lijkt de deur vervangen door een raam en de voorgevel van de schuur iets naar voren geplaatst te zijn maar zie b.v. nog wel een stukje van de golfplaten onder het rieten dak die er nog steeds zitten.
Donderdag 15-10-2020 10:51:30Rick Bos: Dit is de boerderij aan de Meerweg 51 in Overschild.
In het boerderijenboek Ten Boer en Overschild staat een foto van de boerderij op blz. 747. Vanwege fotorechten maak ik er geen kopie van. Op Oozo.nl is de boerderij in vervallen staat te vinden. Maar er zijn al veel details verdwenen.
Website: https://www.oozo.nl/woningen/slochteren/ [...]
Vrijdag 11-9-2020 19:17:17  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):