Zoekplaatje 3300 

Inzender: Arnold Tak Uitleg

Gegevens: Nogal beschadigde fotokaart. Zat in een stapeltje met nog meer paardenkaarten, alle uit Nederland. Achterzijde met adresbelijning en driehoekje, geen deelstreep.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: ?    Formaat: 14 x 9 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 11 september 2020


 Reacties op Zoekplaatje 3300 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Redactie: De belasting op deuren en ramen was geen plaatselijk iets maar werd landelijk geheven tot 1-1-1897. De straat op de voorgrond ligt niet in het verlengde van de straat die we inkijken. Misschien is het dezelfde straat, maar die maakt dan een knik.
Website: https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?c [...]
Donderdag 22-10-2020 21:05:19Stefan de Leeuw: Eens met Jan Spoolder. Ik heb in mijn geboorteplaats dezer dagen al gezocht o.m. aan de Mauritskade, Parkstraat, Zeestraat, Javastraat, het Nassauplein, de Burg. Patijnlaan/Laan Copes e.o., maar heb dit tafereel niet gevonden (danwel met mijn neus gekeken).
Donderdag 22-10-2020 20:36:58Jan Spoolder: De gevelrij op de achtergrond zou in Den Haag kunnen zijn, bijv. Archipelbuurt of Willemspark. Hier werden in de 19e eeuw ook veel woningen gebouwd met blinde vensters, om een lagere aanslag voor raam- of vensterbelasting te krijgen: "Op diverse plaatsen in de wijk komt men huizen tegen met muren zonder ramen, maar wel een raamvormig metselwerk. Dit heeft te maken met een belasting op ramen die in de 19e eeuw van toepassing was, zodat men minder ramen wenste te hebben. Het raamvormige metselwerk duidt niet op dichtgemetselde ramen; soms loopt zelfs de schoorsteen er achter."(Wikipedia)
Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Archipelbu [...]
Donderdag 22-10-2020 17:38:19Jan Spoolder: Het stadhuis van Zaltbommel (daar is het niet) heeft ook een zijgevel met een aantal blinde vensters. Ik plaats maar even een linkje, misschien brengt het iemand op een idee.
Website: https://goo.gl/maps/83m2gw9MhwjzX1RG8 [...]
Dinsdag 20-10-2020 18:35:03Jan Spoolder: Op de achtergrond links zien we een tamelijk langgerekte gevelwand, aan een plein of een (gedempte?) gracht. Het lijkt mij een redelijk grote (provincie)stad, er staan daar de nodige panden met 3 of 4 verdiepingen.
De straat waarin de heren staan is een minder belangrijke secundaire straat die uitkomt op het plein, al moet je daarvoor wel een bochtje maken langs het pand rechts op de achtergrond. Het pand waarvan we de zijgevel zien heeft een voorgevel die (gedeeltelijk) is bekleed met natuursteen of pleisterwerk.
Dinsdag 20-10-2020 18:22:38Jan Spoolder: Zaten er in het stapeltje kaarten nog meer foto's met dezelfde heren erop? Waarschijnlijk zijn het paardenkooplui (met stok). Toch vreemd dat niemand die zijgevel links met de blinde vensters herkent, of de panden op de achtergrond...
Dinsdag 20-10-2020 17:50:41  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):