Zoekplaatje 3267 

Inzender: Sjef Zondag Uitleg

Gegevens: Deze foto is onderdeel van een aantal foto's van waarschijnlijk een bruiloft "met de handschoen" (huwelijk bij volmacht) De dame op de foto is onbekend, maar op de andere foto's zit mijn opa, met corsage, naast de bruid aan de koffietafel. Het is zeker niet zijn bruiloft, want mijn oma zit aan de andere kant van de tafel met leden van háár familie (Van den Berg). Misschien was mijn opa getuige, of gaf hij "de bruid" weg namens de overleden ouders van de bruid? Mijn opa was Johannes Wilhelmus Joseph Hendriks, glashandelaar te Den Haag (1887-1948). Op de andere foto's staat geen informatie over de locatie.
Op de enige buitenfoto staat de bruid naast de auto en is er een straat met een andere auto zichtbaar. De huizen hebben één verdieping en een zolder met dakkapellen aan de voorzijde. Bij het gepleisterde pand is tussen de bruid en de auto een schild zichtbaar, waarschijnlijk een Hofleverancierschild.
Wordt de bruid thuis opgehaald? stapt ze uit bij het stadhuis of bij het restaurant van de koffietafel? Als ik het adres weet kan ik verder speuren. De extra foto is digitaal verbeterd en ingekleurd: het schild kreeg automatisch iets roods, dus dat kan kloppen. Achterzijde blanco.

Herkomst: mijn familie (Nederland).

Datering: circa 1925    Formaat: 7,5 x 5,2 cm   Extra beelden: vergroting  ingekleurde versie  

Geplaatst: 31 juli 2020


 Reacties op Zoekplaatje 3267 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Willemstraat 51-57, Den Haag

Martin Snuverink (Voorburg): @Sjef: Willemstraat 60 is de pastorie van de Parkstraatkerk (H. Jacobus de Meerdere, monument) en had tot ca 1983 het huisnummer 2. Het smalle witte huis ernaast (2A) behoorde ook tot deze kerk. Het kreeg nummer 62A en is na 1984 gesloopt. Tussen deze twee totaal verschillende panden was een gang naar achter, waar een zaaltje stond waar ik rond 1966 geregeld kwam in een soort jongerensociëteit.
Zie de link.
Website: https://haagsgemeentearchief.nl/mediaban [...]
Zondag 2-8-2020 11:40:01Sjef Zondag (Vlijmen): Dan kwam deze bruid dus aan bij (of vertrok van) de achteringang van de Parkstraatkerk aan de Willemstraat 60. Nu kan ik weer verder met mijn speurtocht!
Zondag 2-8-2020 00:18:44Martin Snuverink (Voorburg): Den Haag. We zien hier de nog bestaande panden Willemstraat 51 t/m 57. Zie de link en bekijk streetview.
Website: https://haagsgemeentearchief.nl/mediaban [...]
Zaterdag 1-8-2020 07:20:02Stefan de Leeuw (Andalucia): Volgens de Haagse telefoongids uit 1927 woonde/werkte J.W.J. in de Van Diemenstraat 63. Ik vermoed niet dat het daar is. Op dezelfde bijgaande pagina zijn meer Hendriksen te vinden, mogelijk helpt dat bij het zoeken.
Website: https://tinyurl.com/y57zrpcz [...]
Vrijdag 31-7-2020 15:36:10  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):