Zoekplaatje 3265 

Inzender: Jos Uitleg

Gegevens: Betreft uitstapje personeel Nederlandse Weverij uit Tegelen. Te zien is op de voorgrond personeel, rechts achter een terrasje en op de achtergrond een gevel met de letters O G.

Herkomst: gekregen van iemand uit het buitenland.

Datering: circa 1950 en later    Formaat: 8 x 4 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 31 juli 2020


 Reacties op Zoekplaatje 3265 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Koningin Wilhelmina Boulevard, Noordwijk

Henk Huls (): Het personeel had een flink uitstapje gemaakt, dit is de Wilhelmina boulevard in Noordwijk.
Links op de achtergrond Café Restaurant De Landbouw :
http://3.bp.blogspot.com/_k2854X9e26M/S6cxdw2ilzI/AAAAAAAAJEc/D3EFmWeXzHw/s1600/lb+terras.JPG

Ze zitten dan op het trapje van het ernaast gelegen Café van Schie.
Website: https://storage.pubble.nl/e42bb34f/conte [...]
Donderdag 26-8-2021 19:28:42Theo van Gijlswijk (De Zilk): Rond 1955 hadden de personeelsverenigingen van de Nederlandse Weverij uit Tegelen en Weverij de Regenboog uit Tilburg jaarlijks een uitwisselingsdag, waarbij ze bij elkaar op bezoek gingen. In 1955 waren de Limburgers te gast in Tilburg in de zaal van 'Pas Buiten' aan de Bredaseweg 28 in Tilburg. Dat is volgens mij niet dit ZP. Wanneer het bij dit ZP om deze uitwisseling gaat kan het ook heel goed in een ander jaar in de omgeving van Tegelen zijn geweest.
Website: https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?q [...]
Vrijdag 7-8-2020 16:31:48Wijnand Bloemink (Holten): Een tweede poging. Het kwartje wil klaarblijkelijk nog niet vallen. In het gezelschap zit geheel rechts een man. De schaduw van zijn hoofd zien we op de buik van de vrouw die links achter hem zit. De zon schijnt hier dus schuin naar beneden, zoals een fatsoenlijke zon betaamt. Bij het gebouw rechts is dat echter totaal niet geval. Niet alleen valt een grote schaduw op de voorgevel van de garage, maar ook de schoorsteen op de garage ligt geheel in de schaduw. Als we dit relateren aan het zichtbare dak op de foto dan moet de zon zelfs schuin omhoog schijnen! Nou weet ik wel dat in het katholieke zuiden wonderen voorkomen die we elders in Nederland niet kennen, maar dit is me toch te gortig. Ik blijf dus bij mijn stelling dat zich rechts, buiten beeld, een hoog gebouw (bouwdeel) moet bevinden. En of dit een kerktoren of een wolkenkrabber is weet ik niet. Dan nog iets. Door mijn mede-zoekers (zo'n zoeker ben ik overigens niet. Ik heb weinig met Limburg en wil dit graag zo houden, hoewel ik de omgeving van Tegelen door uitgevoerde projecten goed ken) zijn een aantal waardevolle opmerkingen geplaatst. In de eerste plaats de bloemen van de man geheel links. Het heeft natuurlijk weinig zin bloemen te kopen als je die niet snel in het water kan zetten. Dit zou een aanwijzing kunnen vormen dat de locatie niet ver van Tegelen ligt. Dan de opmerking van Paul Blanken dat achter de fotograaf water aanwezig is. Dat heb ik in eerste instantie ook gedacht en ben zelfs in Katwijk en Noordwijk gaan zoeken. Maar dat bleek een doodlopende weg. Concluderend denk in dat het zp in de buurt van Tegelen moet worden gezocht. Aan de Maas en met een hoog gebouw dichtbij. Dat moet toch te vinden zijn!
Vrijdag 7-8-2020 12:28:18Klaas Verbaan (Noordeloos): Dan moet het, gezien de stand van de zon én de schaduwen,aan het eind van de dag zijn, of 's middags in de winter.
Vrijdag 7-8-2020 00:06:53Theo van Gijlswijk (De Zilk): Ik denk niet dat deze foto is gemaakt voordat men op reis ging. De dames zijn al het stadje in geweest en zitten met de pas gekochte cadeaus op schoot, en een pop of beeldje. De man links heeft al een bosje narcissen op zijn tas liggen
Donderdag 6-8-2020 23:03:42Klaas Verbaan (Noordeloos): Ik denk dat het rechtse gebouw z'n eigen schaduw geeft. Mijn indruk is dat de foto 's morgens bijtijds is gemaakt, vóór het (familie)gezelschap een daagje uit ging?
Donderdag 6-8-2020 22:38:27Wijnand Bloemink (Holten): Er is nog iets wat wel interessant is. Rechtsboven zien we een gedeelte van een gebouw. Maar wat daarvan zichtbaar is kan nooit de enorme schaduw op de garage veroorzaken. Vermoedelijk staat er dus rechts, buiten beeld, nog iets behoorlijk hoogs. Een kerktoren?
Donderdag 6-8-2020 17:53:49paul blanken (Rotterdam): Wellicht is dan de opname gemaakt, met een waterweg achter de fotograaf?
Donderdag 6-8-2020 08:18:37Ingrid Evers (Maastricht): Een intrigerende foto. Ik denk dat zowel Martin als Maarten gelijk hebben. Dat brengt ons bij een autogarage langs een van de uitvalswegen van een wat grotere Limburgse plaats. Het gebouw heeft één verdieping en een plat dak. Daar tegenover bevindt zich - vanaf het standpunt van de fotograaf gezien - een hotel/café/restaurant dat eveneens een langsgevel heeft langs de straat. Dan valt er een open plek en volgt rechts op de foto een woonhuis met alleen een begane grond en een topgevel aan de straatkant.

Op de foto is duidelijk een niveauverschil te zien met de straat. Aan beide zijden strekt zich het terras van het 'café' uit. De situatie suggereert dat er op de voorgrond een plein(tje) is. De trap leidt niet alleen naar het hoger gelegen terras, maar verbindt voor voetgangers tevens het lagere niveau met de achterliggende (hoofd)straat.
Maandag 3-8-2020 16:22:13Maarten (Warnsveld): Op de achtergrond wellicht een “autO Garage”? Met boven de letters een bord van Mobiloil.
Vrijdag 31-7-2020 16:18:53Martin Snuverink (Voorburg): De ramen op de achtergrond zijn naar binnen draaiend, dus Limburgs.
De muur op de voorgrond is in wild verband gemetseld en du van na 1945.
Vrijdag 31-7-2020 15:46:54  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):