Zoekplaatje 3220 

Inzender: Dennis de Waart Uitleg    Beschikbaarheid: blijft in eigen verzameling Uitleg

Gegevens: Protestants kerkinterieur. Opname door Comprecht Sanders, Swammerdamstraat 68 II, Amsterdam, die in het westen en midden van Nederland fotografeerde. De opname is gemaakt tussen 1918 en 1928.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1920    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 29 mei 2020


 Reacties op Zoekplaatje 3220 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Dennis de Waart (Heemskerk): Een kleine correctie op deze bijdragen: De fotograaaf Comprecht Sanders van dit zoekplaatje, gehuwd met Jaane de Jong uit Mijdrecht,was inderdaad een neef van de fotograaf Comprecht Sanders uit Coevorden en de jongere broer van fotograaf Eduard Sanders uit Groningen en Utrecht. Dit kerkinterieur zal zonder twijfel een keer door een kenner van Protestantse kerken worden herkend.
Zaterdag 27-6-2020 14:22:54Jan Spoolder (Utrecht): De door R. Hugen aangehaalde Comprecht Sanders uit Coevorden was een neef van Comprecht Sanders, reizend fotograaf te Amsterdam en Eduard Sanders, reizend fotograaf vanuit Groningen en Utrecht. De fotograaf van het zoekplaatje werkte vooral in west- en midden-Nederland.
Website: https://www.onbekendinnederland.nl/eduardsanders/g [...]
Zaterdag 27-6-2020 10:12:45R. Hugen (Hoogeveen): Comprecht Sanders was fotograaf in Drenthe, in Coevorden. Hij is vermoord in Auschwitz. Het interieur van de kerk doet nogal Drents aan.
Vrijdag 26-6-2020 21:11:21  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):