Inzender: Jan Vieveen    

Gegevens: Negentiende-eeuwse gepleisterde huizen met grote voortuinen. Het bakstenen pand links lijkt wat jonger. Opvallend is de enorme serre. Geen huisnummers, op het bordje op het hek staat een pijl. Fotokaart met blanco achterzijde.

Datering: ± 1920   Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 15 december 2003


 Reacties op Zoekplaatje 303 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Rotterdam

Arnold Tak (Waddinxveen): vandaag was ik dus voor het eerst in de gelegenheid om mijn eerste idee te checken en wat blijkt: ik had het goede gevoel. Het is Rotterdam, Kralingen, Vijverlaan links nummer 48 en rechts 50. Op het rechter pand staat tegenwoordig op de gevel: Casa Cara. Ik had mijn vrouw (die was erbij) op voorhand beloofd dat als ik het bij het juiste eind zou hebben, ik een luchtsprong zou maken. Vandaag hing er dus iemand daar 1 1/2 meter boven het wegdek (nou ja, bijna 1 1/2 meter).
Dinsdag 3-2-2004 19:42:12Arnold Tak (Waddinxveen): geboren in en als verzamelaar van Rotterdam ken ik die bordjes met een pijl nog wel. Volgens mij om aan te geven dat er een openbare voorziening op die plek aanwezig is (mogelijk een aansluiting voor een brandslang op een put; het kan natuurlijk 's-winters voorkomen dat een dergelijke put bij brand niet snel onder de sneeuw is te vinden). Ik zal met de afbeelding binnenkort eens langs gaan bij een aantal plekken in Rotterdam waar de opname mogelijk is genomen.
Ik heb nog wel een aanvullende vraag: kwamen dergelijke bordjes ook in andere steden voor? En als ik toch aan het vragen stellen ben: in welke steden kwamen naast Rotterdam nog meer ovale huisnummerbordjes voor?
Dinsdag 16-12-2003 20:41:09Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.