Zoekplaatje 2942 

Inzender: Henk Leentjes Uitleg    Beschikbaarheid: wel te koop of te ruil maar niet via Zoekplaatjes Uitleg

Gegevens: Op het bord: "Langzaam rijden om den hoek rechts houden".

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1920    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 29 maart 2019


 Reacties op Zoekplaatje 2942 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Leo R. (De Bilt): Sorry Rob, maar dit plaatje lijkt me zo Hollands als het gras (de schuiframen alleen al), en in Limburg of België hoeven we dit echt niet te zoeken.
Vrijdag 26-4-2019 10:24:01Rob Wagenaar (Zeist ): Ik zag zoekplaatje 2952 passeren. Moelingen, Voeren Belgie. Het kan ter inspiratie dienen voor verbeelding van de omgeving bij onderhavig plaatje.
Vrijdag 19-4-2019 17:07:12jenet van Suijlekom (Spijk. Gr.): Die melkbussen ,staan die niet te wachten tot ze opgehaald worden ? ik zie een klein steigertje,legt een boer daar aan om ze daar af te zetten en komt de melkrijder ze daar ophalen ? Als je niet veel melkvee hebt hoef je ook geen grote bussen te hebben. Ik doe maar een voorslag.
Donderdag 4-4-2019 00:28:51Leo R. (De Bilt): Die wegwijzer is goed gezien van Dik. Dan weten we ook waar het verkeersbord precies voor is. Zo'n opvallend cafépand op een hoek die belangrijk genoeg is voor het verkeer om een wegwijzer neer te zetten, dat moet te vinden zijn.
Opvallend dat men juist daar melkbussen plaatst, en ook nog van verschillende formaten.
Al met al zien we hier stedelijke (wegwijzer, electriciteitspaal) en landelijke (melkbussen, vrijstaande huizen) kenmerken.
Maandag 1-4-2019 11:38:05d.kralt (): @ Leo R.: de "feestpoort" is een ANWB wegwijzer, kijk maar naar de weerspiegeling in het water. Op de boog van de veranda boven de putdeksel staat als eerste woord volgens mij CAFE. Het lijkt erop dat het cafe op een kruispunt staat en dat het tevens een verzamelplaats is voor (melk)bussen.
Maandag 1-4-2019 09:39:05giel van hooff (): Het qua stijl en ligging afwijkend pand rechts op de foto lijkt een soort melksalon, tenminste het lijkt of er melkkannen bijstaan, terwijl er een boodschappenfiets aan de rechterkant van het pand staat. Het lijkt behoorlijk nieuw, en wellicht dat de werkzaamheden ermee in verband staan. Is de cementen/betonnen kuip (met een houten deksel, dus om af te dichten) een waterkuip? Mijn gevoel is ook meer westelijk Nederland
Zondag 31-3-2019 23:08:30Leo R. (De Bilt): Een vroege electriciteitspaal (of telefoon?).
Het lijkt wel alsof er werkzaamheden aan de gang zijn, gezien de hopen grint, en misschien hebben de merkwaardige kuipen en tonnen die her en der staan er ook mee te maken. Helemaal links een geblokt patroon van iets wat lijkt op een feestpoort of meiboom. Locatie: ondanks de suggesties van Rob Wagenaar ga ik voor west-Nederland.
Zondag 31-3-2019 16:59:21Rob Wagenaar (Zeist): Hoogzomer, de omgeving van de huizen kent geen strakke ordening, er is weinig neiging tot overwinning op de natuur. De dames hebben blote armen en wat luchtig opgestoken kapsels. Het geheel heeft wat bourgondisch en de bouw vind ik on- Hollands. Ik neig naar naar Limburg.
Zaterdag 30-3-2019 15:57:10  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http:// of https://):