Zoekplaatje 2929 

Inzender: Theo van der Salm Uitleg    Beschikbaarheid: ik ben niet de eigenaar Uitleg

Gegevens: Dit is een autochroom van Leendert Blok uit de collectie van Spaarnestad Photo. Leendert Blok, die leefde van 1895 tot 1986, was een fotograaf die al vroeg experimenteerde met kleurenfotografie. Hij heeft veel opnames in de bollenstreek gemaakt, vaak gerelateerd aan de bloembollensector, maar ook buiten deze streek was hij actief. Op de opname is een park of tuin te zien. Langs het water staat een rij bolboompjes op stam. Mede door de aanwezigheid van een glooiende waterpartij met een karakteristiek eilandje oogt deze tuin als een Zocher-ontwerp. De Zochers hebben in de 19e eeuw tuinontwerpen gemaakt voor buitenplaatsen, parken en singels. Aan de rechterkant is door de bomen bebouwing zichtbaar (zie detail). Mogelijk is de opname in spiegelbeeld weergegeven. De foto bij Spaarnestad Photo.

Herkomst: uit de collectie van Spaarnestad Photo

Datering: circa 1925-1930    Formaat: 9 x 12 cm   Extra beelden: vergroting  detail met gebouw  gespiegelde versie  

Geplaatst: 8 maart 2019


 Reacties op Zoekplaatje 2929 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

A. van der Weerd (Kampen): Uiterst links tussen de bomen door lijkt het alsof ik een brugje zie. Verder zie ik ook nog twee roeibootjes. Waarschijnlijk een redelijk grote vijver.
Donderdag 14-3-2019 20:40:41d.kralt (): Link vergeten....
Website: https://goo.gl/maps/dMaTdbJQeZF2 [...]
Donderdag 14-3-2019 09:11:14d.kralt (): Het enige eilandje dat ik in Lisse e.o. kan vinden lag vroeger in de vijver van de Keukenhof. Met een beetje goede wil zou dan het gebouw op de achtergrond aan de Stationsweg 166(?) staan.
Donderdag 14-3-2019 09:10:15  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http:// of https://):