Zoekplaatje 2851 

Inzender: s van wijngaarden Uitleg    Beschikbaarheid: blijft in eigen verzameling Uitleg

Gegevens: Fraaie opname van gezin voor hun hoekwoning, geschilderd huisnr op deurpost nr 24. Wellicht geeft de lantaarn nog een aanwijzing.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: [niet opgegeven]    Formaat: 12 x 16 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 12 oktober 2018


 Reacties op Zoekplaatje 2851 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

dick zweers (bergeijk): mansardekap waarvan de knik nogal flauw is; typerend voor de stad Utrecht en omgeving. Eerder omgeving dan stad, vermoed ik. Ook vorm en versiering van dakkapellen is gangbaar in die streken.
Zondag 6-1-2019 09:19:37Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): De lantaarn lijkt het meest op de muurlantaarn op Tholen. De druppel onderaan de toorts steekt uit onder de kleine krul, de vierpoot waarop het lantaarnhuis steunt is hoog en ijl, de muuruithouder komt overeen.
Overigens schijnt er wel een nationale opvatting te zijn geweest op het gebied van de vormgeving van uithouders: er zijn er meer volgens dit voorbeeld. Details zijn moeilijk te vergelijken, maar op hoofdlijnen zijn er meer op het oog gelijke.
De geschulpte rok bovenop is lastig te vergelijken met de voorbeelden, maar lijkt niet in die vorm aanwezig in het kenniscentrum.
Woensdag 17-10-2018 11:15:52Klaas Verbaan (Noordeloos): Was het gebruikelijk dat er een familienaam op de deur stond of zou het bordje bovenaan de deur toch iets anders aanduiden? Áls het al een familienaam was vind ik het niet zo'n logische plaats.
Woensdag 17-10-2018 09:37:55E. Petter (Den Haag): Tja, ik dacht met Bloemendalsestraat 24 in Amersfoort warm te zijn, maar helaas is er toch te veel verschil.
Dinsdag 16-10-2018 22:10:24Klaas Verbaan (Noordeloos): Ik weet niet hoelang het café Het Zwarte Paard in Noordeloos al bestaat, maar het lijkt er erg veel op, al moet deze foto dan voor de tijd van het café zijn, want niets verraad het bestaan van een café aan de buitenkant.
Dinsdag 16-10-2018 16:46:16  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http:// of https://):