Zoekplaatje 2810 

Inzender: s van wijngaarden Uitleg

Gegevens: 2 onder een kap met huisnr 66?? Wat aparte forse dakkapellen.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1940    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 3 augustus 2018


 Reacties op Zoekplaatje 2810 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Middelweg 66, Nieuw-Lekkerland

Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Proficiat voor R. van Kleef! Streekbewoners met een scherp oog zijn altijd welkom.
Intussen lijkt het versleten pannendak al weer tijden geleden vervangen en ook de kozijnen zijn vernieuwd. De Middelweg is inderdaad een oude dreef, vlakbij het bekende Kinderdijk.
Dinsdag 6-11-2018 10:14:47E. Petter (Den Haag): Klopt helemaal. Het is Middelweg 66, op de hoek met de Klipperstraat.
Website: https://www.google.nl/maps/place/Middelweg+66,+295 [...]
Maandag 5-11-2018 23:38:07R van Kleef (Sliedrecht): Kan dit in Nieuw-Lekkerland, aan de rechterzijde van de Middelweg zijn? Daar staan nog steeds enkele van deze huizen. Wat opvalt: links op de foto en haaks op het huis staat een blok veel nieuwere huizen.
Dat klopt dan weer met het feit, dat daar een dwarsstraat van de Middelweg is. De foto lijkt mij inderdaad uit de periode 1950-1960
Maandag 5-11-2018 23:26:14Klaas Verbaan (Noordeloos): Ik denk eerder dat de zijgevel zo gemetseld is dat de pannen tegen de gevel liggen, in plaats van eroverheen. Waren er toen geen kantpannen of heeft het met de architect te maken? Of heeft het met de windrichting te maken, want aan de andere kant zie ik wel iets van kantpannen?
Dinsdag 25-9-2018 22:31:25Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Het huisnummer is op dit zoekplaatje niet te lezen, maar omdat het is opgegeven, lijkt het mij dat de de scan niet zo scherp is en dat we daardoor wellicht meer details missen.
Dat het een twee onder één kap is, zou je af kunnen leiden uit de verschillende vitrage in de zolderramen, en de heg tussen de twee delen, maar wellicht is dit een heel woonhuis, al is het dan ook flink. Het is met zijn kleine ruitjes en muurijzers waarschijnlijk vooroorlogs.
Het huis is gelegen aan een oude dreef; de nieuwbouw links rukt op. Ik zou dan ook eerder zeggen rond 1955/1960, of zelfs later.
Uit mijn jeugd weet ik dat rond Dubbeldam huizen stonden met hoog opgemetselde muren waar het dak langs was gemaakt, zoals op de foto. Maar het kan heel wel ergens anders zijn. Eigenlijk zijn er weinig aanknopingspunten.
Verder valt op dat de oude pannen er niet zo best aan toe zijn: gerafelde randen, ook opzij.
Rechts staat ook een huis, waarvan het hekje openstaat; geen oprit, geen sloot met brug.
Maandag 6-8-2018 10:45:07  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http:// of https://):