Zoekplaatje 2801 

Inzender: s van wijngaarden Uitleg    Beschikbaarheid: te koop of te ruil; prijs: € 15 Uitleg

Gegevens: Oude fotokaart van een familie voor hun huis, rechts zien we nog net een stukje van een hooiberg. Vader heeft zijn mooiste hoed opgezet. Kleine voortuin met grindpad. In de deurpost staat het huisnummer geschilderd in zwarte letters B44 ?

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1925    Formaat: 8.2 x 13.6 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  detail  

Geplaatst: 6 juli 2018


 Reacties op Zoekplaatje 2801 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Martin Snuverink (Voorburg): Hooi opslaan op een zolder boven een woning is spelen met vuur. Het is levensgevaarlijk, als hooi gaat broeien. Ik vermoed ook dat het verboden was en is. Hooizolders bevinden zich dacht ik nooit boven woonruimtes, maar boven de deel van een boerderij. Beter is het te bewaren in hooibergen die los van huis en stal staan.
Ik vermoed dat op deze zolder de kinderen sliepen. Mogelijk is er aan de achterzijden een dakraam of dakkapel en aan de andere kopse zijde ook een venstertje.
Misschien is het trapgat erg nauw en dient de deur aan de luwe zijde om meubilair op en van zolder te krijgen.
Dinsdag 24-7-2018 13:16:33Rob Wagenaar (Zeist): Het is een mooie zonnige dag.Pa Ma en de kinderen licht feestelijk en losjes. Het is zelfs wat frivool met het hoedje, de grote strik,de bloemetjesjurk het hondje. Alles is goed verzorgd, niet perfectionistisch en niet boers. Dit is meer het gezin van een handwerksman zoals een elektricien of huisschilder. Het gaat goed met het gezin, ze genieten van het moment. Als het op een zondag is,dan is dit niet prototypisch voor een calvinistisch gezin en dan waarschijnlijk ook niet in een calvinistische streek.
Dinsdag 24-7-2018 11:58:42Peter Heuseveldt (Helmond): Een boerderij zie ik er ook niet in. Wel zie ik in de zijgevel een houten deur waardoor bijvoorbeeld hooi naar de zolder zou kunnen worden gebracht. In elk geval is tenminste een deel van de zolder in gebruik als opslag voor hooi of ander goed dat "in bulk" van buiten naar de zolder wordt getransporteerd. Is dat niet wat ongebruikelijk, een dergelijke opslagzolder in wat op zich een arbeidershuisje lijkt?
Maandag 23-7-2018 11:29:33Martin Snuverink (Voorburg): Rechtsonder zie ik wat hooi. Een hooiberg kan ik me op die positie niet voorstellen. Volgens mij is dit geen boerderij.
Rechts van het huis een houten deur, die toegang tot het achterterrein geeft. Bij die deur kan ik me geen uitrit voor voertuigen op meer dan twee wielen voorstellen. Zulke doorgangen bevinden zich doorgaans tussen twee huizen in.
Zondag 22-7-2018 12:09:51Hessel de Greeuw (Andijk): Waarschijnlijk is links het westen aangezien de vorstpannen van west naar oost elkaar overlappen
Zaterdag 21-7-2018 22:26:49Theo.B. (Den Haag): Een geladen hooiwagen zou ook kunnen.
Zaterdag 21-7-2018 15:30:35Leo R. (De Bilt): De hooiberg is rechtsonder, Martin.
Zaterdag 21-7-2018 13:13:22Martin Snuverink (Voorburg): Met NH (boven het IJ) ben ik het volledig eens. Ik zie echter niets wat lijkt op een hooiberg. Het lijkt me ook geen boerderij. Een contrastrijker detail van de rechter bovenhoek zou kunnen helpen wat er wel is.
Aangenomen dat de fotograaf op de weg staat, inderdaad ruim een meter hoger dan de familie, zou dit aan een lage dijk met bomen moeten zijn. Dan kom ik uit bij: Oudendijk (Dorpsweg), Ursem (Walingsdijk).
Het zou mij verbazen als het huis nog bestaat.

Zaterdag 21-7-2018 10:45:23E. Petter (Den Haag): De houten zijgevel, makelaar en gootklossen doen mij aan Noord-Holland denken.
Vrijdag 20-7-2018 20:37:02Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Links op de nok staat een makelaar. Doorgaans zijn die streekgebonden. Typisch is dat één van de beide uiteinden van de houten lint-imitatie op die makelaar veel langer is dan de andere.
De fotograaf staat ruim een meter hoger dan de personen op de foto. Gezien de bomen die het huis in de schaduw zetten, zou het aan de noordzijde van de weg moeten staan. Het lange ding uiterst rechts dat boven het dak uitsteekt, is helaas niet goed te zien.
Vrijdag 20-7-2018 17:24:51  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http:// of https://):