Zoekplaatje 2762 

Inzender: van wijngaarden Uitleg    Beschikbaarheid: blijft in eigen verzameling Uitleg

Gegevens: Fotokaart van Haarlemse gymnastiekvereniging Bato. Lokatie (nog) niet in Haarlem kunnen vinden. Heb zelf een beetje Haarlemmermeergevoel, op achtergrond uitloper van een dorp? Zal vast en zeker regio Haarlem zijn.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1920    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  detail  

Geplaatst: 19 april 2018


 Reacties op Zoekplaatje 2762 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): De steenslag op de grond, die iets verhoogd lijkt te liggen, en het hek erachter kunnen wijzen op een perron. Ik denk niet alleen aan een spoorwegperron, maar het type houten hekwerk komt bijvoorbeeld niet overeen met de tamelijk eenvormige hekken op de Haarlemmermeerlijnen. Er bestaan niet veel foto's uit de exploitatiejaren van deze spoorwegen in de buurt van Haarlem, maar die laten allemaal een steviger bovenleuning zien, zoals op IJweg en Vijfhuizen.
De HIJSM kende meer vrijheid op het gebied van afrasteringen. Wellicht langs één van de hoofdlijnen bij Haarlem?
Wellicht kan het ook een perron zijn van de tramlijn Amsterdam - Zandvoort of één van de andere tramlijnen van de NZH.
Woensdag 26-6-2019 13:18:53s van wijngaarden (Haarlem): Beste Hans , in het vaandel staat Haarlem ..Dus lijkt mij dan niet Bato te Winschoten .

Woensdag 22-5-2019 20:55:34Hans de Haas. ('s-Gravenhage): Ik vermoed dat we in de omgeving Haarlem lan zullen moeten zoeken, want volgens mij is dit Winschoten. In elk geval lijkt de achtergrond van het sportveld wel iets op het ZP. (bomen met lage huisjes)
Website: https://sites.google.com/site/gvbato/informatie/ge [...]
Dinsdag 21-5-2019 16:32:40Theo van Gijlswijk (De Zilk): In de link de uitgave van het boek 100 jaar BATO 1896 - 1996. De gymnastiekvereniging maakte meest gebruik van binnen-accommodaties. Sportterreinen van de gemeente Haarlem in de buitenlucht waren aan de v Oosten de Bruijnstraat, Kleverlaan en bij zwembad Houtvaart. In 1913 kreeg BATO een vaandel, zie foto in het boek, dat is niet het vaandel op het ZP. Dat vaandel zal later pas opnieuw vernieuwd zijn. Ik heb (nog) niet kunnen vinden in welk jaar. De drie genoemde locaties zijn volgens mij niet het ZP.
Website: https://www.batohaarlem.nl/userfiles/geschiedenis/ [...]
Woensdag 25-4-2018 23:24:24  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http:// of https://):