Inzender: C.W. de Jong    

Gegevens: Grachtenhuizen, waaronder één met een trapgevel. Fotokaart (met vouw) verstuurd op 14 november 1911 naar Paul Krugerlaan 17, Den Haag. Poststempels 's-Gravenhage en Rotterdam. Links op de foto, rechts van de trammast, een ouderwetse ANWB wegwijzer, waarop lijkt te staan: Rotterdam (woord erachter is onleesbaar) 21? en daaronder Numansdorp (woord erachter is onleesbaar) en rechts 's-Gravenhage 21.1? De afstanden zijn moeilijk te ontcijferen.
Noot van de redactie: dit lijkt mij beslist geen Haagse gracht.

Datering: ± 1910   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 19 november 2003


 Reacties op Zoekplaatje 297 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Rotterdam

Ido Werkhoven (Rotterdam): Dit is inderdaad de schieweg in Rotterdam (Dit gedeelte heeft vroeger ook schiekade gehete). Ik woon in het huis links van de trapgevel (nu geen trapgevel meer), schieweg 12

Ik ben wel geïnteresseerd in een afdruk (of het origineel) van beide afbeeldingen, om mijn (kleine verzameling) uit te breiden.

Met vriendelijke groeten,

Ido Werkhoven
Vrijdag 6-2-2004 15:21:22Arnold Tak (Waddinxveen): appeltje ...eitje....:dit is Rotterdam, iets ten noorden van de in 1940 afgebroken Heulbrug. We zien de Schieweg westzijde, het begin van de weg naar Overschie. Met een beetje geluk had je het Delftse bootje op de voorgrond in de Rotterdamse Schie kunnen zien varen. Ten bewijze sluit ik een afdruk van een fotokaart van hetzelfde punt bij.
[Foto ingevoegd door de redactie]

Woensdag 19-11-2003 19:05:23Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.