Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Niet gelopen kaart van huizen aan het water. Op de voorgrond rails, aan paal links 2 lichten, boven de huisdeur rechts van het poortje (links) is een bordje met een schild diagonaal verdeeld van links boven naar rechts onder, waarvan de linker kant donker is. Utrecht? Vierkante huisnummerborjes, geen hijsbalken.

Datering: ± 1940   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 14 oktober 2003


 Reacties op Zoekplaatje 287 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Haarlem

g.j.h. nijman (rheden): leuk eindelijk een foto van het huis van de fam. van den Ban. Kampersingel nr. 70. Misschien kun je mij een kopie hiervan sturen. Dan kunnen wij dit in ons fotoalbum voegen. Dit is n.l. fam. van mijn vader. met vriendelijke groet G.j.h. Nijman
Zondag 26-10-2003 21:12:59Jan Dekker (Haarlem): De vier grootste huizen op de foto staan - nog steeds - aan de Kampersingel in Haarlem. Het huis helemaal links (op de hoek bij de niet zichtbare Lange Brug over het Spaarne) en het lagere tussenstuk met deur zijn enige jaren terug afgebroken. Dat lage tussenstuk behoorde bij het brede huis; dat huis heeft de Haarlemse architect Jacob van den Ban ooit voor zichzelf gebouwd. De fotograaf stond op de Kampervest waar destijds de tram tussen Amsterdam en Zandvoort langsreed. Ik heb al een fotokaart van de drie huizen rechts, maar even goed wil ik ok deze graag kopen of ruilen.
Woensdag 15-10-2003 12:51:14Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.