Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Rechts een verenigingsgebouw of klein schoolgebouw bij de vlaggemast. De straat loopt op naar de fotograaf toe. Een leuk detail is de grote verscheidenheid aan vuilnisbakken en -kisten. Opvallend zijn de lantaarnpalen met een versiering een stukje onder het punt waar de bocht ophoudt. In de verte een kruisende straat met bomen. Niet gelopen.

Datering: ± 1934   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 14 oktober 2003


 Reacties op Zoekplaatje 282 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Nijmegen

Jos Joosten (Nijmegen): Dit is zonder enige twijfel een prachtige foto van de Vermeerstraat in Nijmegen-Oost (Altrade), genomen vanaf de hoek met de Mesdagstraat. De 'kruisende straat met bomen' is de Heydenrijckstraat, de huizen zijn in september 1944 verwoest door de Hitlerjugend. Het 'verenigingsgebouw' is het in 1927 gebouwde Franciscanerklooster Bonaventura, t.b.v. paters die aan de in 1923 opgerichte Katholieke Universiteit studeerden. De bebouwing van de straat is nog altijd intact, de straat zelf in 1978 verbouwd tot woonerf (met alle obstakels van dien).

Ben benieuwd naar de herkomst van de foto.
Dinsdag 14-10-2003 17:14:34Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.