Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Kaart heeft lichte oppervlaktebeschadiging, gelopen, postzegel ontbreekt, verzonden op 2-9-1910 naar Rotterdam. De afzender Bets meldt o.a. "maandags bij polderman dus het is druk". Links vooraan lijkt een houten (door paarden te trekken?) (transport)slee te liggen. Opvallend is het grote pand rechts (burgemeesters- of dokterswoning?). De huizen links zijn op de stoep met ijzeren spijlenhekwerkjes van elkaar gescheiden. Doet mij Zuidhollands of Zeeuws aan.

Datering: ± 1910   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 14 oktober 2003


 Reacties op Zoekplaatje 278 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Tholen

marc (oudelandsepoort): Ik woon in deze straat en dat huis wat daar staat daar woont mijn achter tante in. U kunt het huis denk ik niet meer vinden omdat het afgebrand is een paar jaar terug maar er staat al weer een nieuw huis en het huis staat in zeeland: tholen misschien schieten jullie wat op met deze informatie groetjes marc
Maandag 18-4-2005 19:59:06Antoon Bosselaers (Mechelen): Dit is de Oudelandsepoort in Tholen, binnen de wallen. Het grote pand rechts is villa Nieuw Molenvliet, zie Zeeuws Documentatiecentrum, recordnr. 4094. Meer bewijs levert Zeeuws Documentatiecentrum, recordnr. 22567, dat een zicht op de Oudelandsepoort is. Het grote pand komt nog net piepen boven het dak rechts vooraan. Links achteraan zie je molen De Hoop op een van de bolwerken, die evenwel niet zichtbaar is op het zoekplaatje. De bomen achteraan op het zoekplaatje staan op de Thoolse wallen. Het bouwjaar van villa Nieuw Molenvliet is ongeveer 1909.

Dinsdag 5-4-2005 23:18:00Antoon Bosselaers (Mechelen): Volgens mij moeten we dit niet in Middelburg zoeken. Het grote pand rechts is me totaal onbekend, en ook de rest van het plaatje kan ik nergens in Middelburg plaatsen. Heb er ook het monumenten inventarisatieproject 'Middelburg, architectuur en stedenbouw 1850-1950' op nagekeken, en ook daar komt het grote pand niet in voor. Nu zijn er wel dingen verdwenen in Middelburg, maar ik heb zo'n pand nog niet op prentkaarten van Middelburg gezien. Ik heb ook in andere Walcherse en Zeeuwse locaties gezocht (Vlissingen, Domburg, Oostkapelle, Veere, Goes, Zierikzee, ...) en ben door de nodige kaartenverzamelingen gegaan (Zeeuws Archief, Beeldbank Zeeland, CD-rom Zeeland in Prentbriefkaarten), maar dat heeft tot nu toe allemaal niets opgeleverd. Ik sluit Zeeland niet uit, maar ik denk dat ook Zuid-Holland (zoals gesuggereerd door Arnold Tak) een reŽle mogelijkheid is, alleen ben ik daar zo niet in thuis.
Dinsdag 11-1-2005 11:51:37Martin Snuverink (Voorburg): Paard en wagen rijden niet links, maar midden op de weg. Het linker gedeelte (op de foto) is niet berijdbaar.
Als de foto spiegelverkeerd is en het vermoeden bestaat dat dit een bepaalde locatie in/bij Middelburg is, moet gemakkelijk aan de hand van de schaduwen en de zonstand na te gaan of er inderdaad sprake is van spiegeling in combinatie met de vermoede locatie. Wil de heer W. Helm hiernaar nog eens naar kijken?
Vrijdag 23-4-2004 18:50:24wim helm (middelburg): kan foto niet thuis brengen, geen Seissingel (water ontbreekt). Links zou Middelburg kunnen zijn en rechts ook, maar gecombineerd kom ik er niet uit.
Is foto soms spiegelverkeerd? Paard en wagen rijden links.
Donderdag 22-4-2004 16:01:37Ron Vermeulen (Capelle aan den IJssel): Ik heb het sterke vermoeden dat deze opname is gemaakt op de Seisweg of Seissingel in Middelburg. Ik adviseer om inlichtingen in te winnen bij de heer W. Helm, werkzaam bij het Zeeuws archief te Middelburg.

Dinsdag 14-10-2003 14:36:09Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.