Inzender: Arnoud Voet    

Gegevens: Dorpsgezicht met kerk. Rechts een paard en wagen op een onverharde weg. Huizen met grote voortuinen. Houten palen voor telefoon- of stroomdraden.

Datering: ± 1903   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting (hele kaart)

Geplaatst: 10 september 2003


 Reacties op Zoekplaatje 269 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


De Cocksdorp

Dennis de Waart (Heemskerk): Het betreft hier een gezicht op het dorp De Cocksdorp, het noordelijkste dorp van het waddeneiland Texel. Links zien we de Ned. Herv. kerk, voltooid in 1841. Mochten de kinderen op de kaart een aziatische achtergrond hebben, dan zij dat door het verleden van Texel als start- en eindpunt van reizen naar IndiŽ voldoende verklaard.
Zaterdag 13-9-2003 21:09:18Wim de Koning Gans (): Een vroeg voorbeeld van spreidingsbeleid voor allochtonen?
Woensdag 10-9-2003 22:13:01Martin Snuverink (v): De kerk is onmiskenbaar een waterstaatskerk, meestal, maar lang niet altijd, een katholieke kerk. Dat zou aanknopingspunten moeten bieden. Er zijn vele waterstaatskerken gebouwd in de 19e eeuw in het gehele land. Waterstaatskerken zijn gebouwd volgens een neo-classicistisch concept, bedacht door bouwmeesters van Rijkswaterstaat.
Op de kaart staat de naam Nootdorp geschreven. Daar is het in elk geval niet. Het lijkt niet in het natte Holland te zijn. Eerder in Noord-Brabant.
De kinderen rechts van de paal hebben een Aziatisch voorkomen, maar dat kan schijn zijn.

Woensdag 10-9-2003 20:15:45Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.