Inzender: Jan Vieveen    

Gegevens: Negentiende-eeuwse villa met huisnummer 28, bewoner: Smit. Links een huis van rond 1930. Onder het balkon lijkt 'Rozenburg' te staan, maar de derde letter is niet helemaal duidelijk.

Datering: ± 1935   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 21 juli 2003


 Reacties op Zoekplaatje 263 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Apeldoorn

M.P. Klinkenberg (Emmeloord): Deze villa staat aan de Deventerstraat in Apeldoorn. Toen ik nog in Apeldoorn woonde, kwam ik er iedere dag langs. Aan de Deventerstraat, vlak voor het kruispunt Stationsstraat en Regentesselaan, staan nog 2 van deze villa's. Voorheen stonden er drie, maar het pand die op de hoek Deventerstraat - Stationsstraat stond is in 1977 afgebroken. Op deze plek staat nu een apartementengebouw met oa makelaardij Rodenburg Mulder ten Kate. In een van de nog bestaande villa's zit volgens mij een notaris / advocaten kantoor.
Het pand komt oa op foto's voor in de boekjes: Apeldoorn, zo was het (uitgave Christina Almere Haven) en Apeldoorn in oude Ansichten deel 2 (Europese Bibliotheek Zaltbommel).
De villa op de foto is niet het afgebroken pand want deze had de serre met balkon aan de rechterzijde van het gebouw zitten.
De huidige villa's zijn prachtige panden met donker groene luiken en zijn in Apeldoorn monumenten. Zij behoren tot de wijk 'De parken'.
Vrijdag 25-7-2003 20:31:33Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.