Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Jugendstilhuis met eigen stoep waarop een trapje naar de ingang in het midden. Boven de erker op de eerste verdieping een uitbundige bekroning. De buurhuizen, met erkers op de begane grond, zijn veel soberder maar uit het doorlopende dak blijkt dat ze toch gelijktijdig met het middelste huis gebouwd zijn. Dit is niet in Den Haag.

Datering: ± 1915   Formaat: 14 x 9 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 12 juni 2003


 Reacties op Zoekplaatje 252 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Zwolle

Norman Visser (Leeuwarden): Het plaatje heeft een noorderlijker karakter dan gedacht. Dit is een afbeelding van de Prins Hendrikstraat in Zwolle.
Woensdag 21-1-2004 18:21:48Dennis de Waart (Heemskerk): Het pand doet mij Brabants aan. Misschien is de regio Den Bosch Tilburg een optie?
Dinsdag 2-9-2003 19:57:44Redactie (): Ik ben het niet met Jan Dekker eens. Aan Belgische Jugendstilhuizen doet deze foto mij absoluut niet denken. Dat dit type dakpannen weinig gebruikt zou zijn zegt niets. Zouden ze maar bij één Nederlands huis gebruikt zijn, dan is dat al genoeg.
Voor mijn gevoel hebben we hier te maken met een beetje provinciaal aandoende vorm van Nederlandse Jugendstil.
Maandag 1-9-2003 09:41:01Jan Dekker (Haarlem): Ik maak me sterk dat het hier om een niet Nederlandse foto gaat. Door de architectuur denk ik eerder aan België of Frankrijk. Ik zit daar niet zo heel erg in, maar volgens mij werd/wordt het hier gebruikte type dakpannen in Nederland maar weinig toegepast.
Maandag 4-8-2003 13:51:48D.Lohuis (Delden): Ben op dit moment aan het zoeken naar gebouwen van arch. Ter Riele uit Deventer (waren er meer, vader en zoon). Hij had een band met de fam Wap uit Rotterdam. Handelaren en in de Textiel. Rijke fam. zoekn in de RK hoek
De stijl lijkt erg op zijn stijl.
Ben benieuwd
Dinsdag 22-7-2003 02:15:41Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.