Zoekplaatje 2379 

Inzender: Erik Lammers Uitleg

Gegevens: Onbekende fotokaart met blanco achterzijde. Komt uit collectie met als spil Gorinchem. Aanwijzing vlaggen: boeg 'SH'?, mast: 'NO'?

Datering: circa 1940    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 8 juli 2016


 Reacties op Zoekplaatje 2379 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

De Waal bij Tiel, gezien vanaf de Nieuwe Tielseweg, met aan de overzijde het dorp Wamel

Wijnand Bloemink (Holten): Nog een aardig detail is het bord of plank op drie palen aan de Tielse kant dat op beide foto's goed te zien is en op precies dezelfde plaats staat. Ik denk dat dit wel rond is.
Vrijdag 8-7-2016 15:33:54Wijnand Bloemink (Holten): Helemaal goed. Dank. Ik ben gewoon op Google Maps vanaf ongeveer Papendrecht de Waal op gestoomd en heb af en toe naar de kerkjes op de linkeroever gekeken. Voor mij gaf die dakruiter wel de doorslag, die ik overigens in eerste instantie helemaal niet had gezien.
Vrijdag 8-7-2016 15:23:45E. Petter (Den Haag): Verder bewijs: zie bijgaande foto met ook de beide schoorsteenpijpen en de bosjes in het midden van het zoekplaatje.
Website: http://www.regionaalarchiefrivierenland.nl/page/5? [...]
Vrijdag 8-7-2016 15:13:16Wijnand Bloemink (Holten): Met de foto van E. Petter denk ik dat Tiel al wat dichterbij komt. Als we er van uit gaan dat de mensen die de bevroren rivier oversteken ongeveer het tracé van het veer volgen, dan stond de fotograaf iets meer oostelijk dan de fotograaf van het zp. Dat haal je goed uit de relatie tussen de kerk en de vrijstaande boom links daarvan, waarvan de silhouetten duidelijk op elkaar lijken. Als de plaats klopt, een aardige aanwijzing dat de datering (1940)ook wel ongeveer klopt.
Vrijdag 8-7-2016 14:50:32E. Petter (Den Haag): Bijgaande foto (helemaal links boven in de hoek) geeft enige steun aan de suggestie van Wijnand.
Website: http://www.regionaalarchiefrivierenland.nl/page/5? [...]
Vrijdag 8-7-2016 14:26:06Wijnand Bloemink (Holten): Ik denk trouwens dat Waalstraat Nieuwe Tielseweg moet zijn. Dat wordt op Google Maps rommelig aangegeven.
Vrijdag 8-7-2016 14:11:31Wijnand Bloemink (Holten): Weer een leuk plaatje om je tanden op stuk te bijten. Ergens langs een van de grote rivieren, maar welke en waar. Het is vrijwel zeker dat we naar het zuidoosten kijken en dat de rivier dus van oost naar west stroomt met links een tamelijk scherpe bocht naar het zuiden. Dit blijkt uit de positie van de kerk. Niet alleen is een grote kerktoren te zien, maar links daarvan ook een kleinere dakruiter. We kijken dus tegen de noordzijde van de kerk aan als die normaal is georiënteerd. Ik doe een gok. De Waal bij Tiel, gezien vanaf de Waalstraat. Aan de overzijde ligt het dorp Wamel. Het silhouet van de kerk klopt goed met de katholieke kerk die in de oorlog is verwoest. http://www.maaswaalweb.nl/bestanden/Wamel/HistorieWamel/2012/OpStoomMaarHulpWelkom/OpStoomMaarHulpWelkom.htm
Achter het schip zien we de aanlegplaats van het veer van Tiel naar Wamel. Dat is er nog, maar ziet er nu anders uit. Op hoofdlijnen klopt het allemaal wel, maar is het daar ook?
Website: https://www.google.nl/maps/@51.8840516,5.4387692,3 [...]
Vrijdag 8-7-2016 14:04:40  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):