Zoekplaatje 2353 

Inzender: Dennis de Waart Uitleg

Gegevens: Niet gelopen fotokaart van optocht met praalwagen door stad. In de straat ligt tramrails en achter het hekwerk recht bevinden zich spoorrails met seinpaal, een kanaal met boten en 3 eenvormige woningen op rij met serre-achtige balkons op de verdieping van de achtergevel aan het kanaal. Op de rechter zuil van de praalwagen een leeuw met wapenschild met stadswapen.

Datering: circa 1915    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  detail  

Geplaatst: 27 mei 2016


 Reacties op Zoekplaatje 2353 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Spoorsingel, Delft

Peter Laarakker (Dalfsen): Ik heb nog vraag/opm. In mijn oude Delftsche album kom ik ook dit soort foto's tegen. Ik heb ergens gevonden dat het Delftsch studenten corps in die tijd elk lustrum een optocht met een historisch thema organiseerde. Dat zou dit kunnen zijn. Zo ja dan is de datering nog wat te preciseren, de lustra waren in 1903, 1908 enz. In bijlage het mede door mijn achteroudoom van Woerden gesponsorde kaartje van de optocht in 1903
Website: https://photos.google.com/share/AF1QipPlDWU9-M87JX [...]
Zondag 15-4-2018 11:08:52Peter Smaardijk (Leiderdorp): Uiteraard is dit de Spoorsingel; de huizen aan het water staan echter wel degelijk aan de Phoenixstraat. Ik had gedacht dat dat op zich wel duidelijk was. Mijn excuses, ik zal proberen wat duidelijker te zijn de volgende keer.
Zaterdag 28-5-2016 20:31:04Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Correctie en aanvulling voor Dennis: Het betreft hier niet de Phoenixstraat maar de Spoorsingel, die ten westen van het spoor en de Stadssingel ligt. De Phoenixstraat ligt aan de oostzijde van de gracht en de stadsvilla's die toen nog met hun achterzijde tegen het water stonden. Ze zijn gesloopt na de bouw van het spoorviaduct uit 1965 dat vorig jaar op zijn beurt is gesloopt.
Het spoor in de straat is van de Westlandsche Stoomtramweg-Maatschappij (WSM) die op de Spoorsingel zijn eindpunt en tramstation had vlakbij de brug over de gracht die via de Schoolstraat naar de binnenstad leidde. Die brug is flauw zichtbaar op de achtergrond; er staan mensen op te kijken. De seinpaal rechts op het ZP is de inrijseinpaal van station Delft (achter de fotograaf), die bij uitzondering links van het spoor stond in verband met de plaatsruimte en de trekdraden en in verband met de zichtbaarheid. Net niet zichtbaar op de achtergrond is de nog steeds aanwezige molen De Roos die thans bovenop de Spoortunnel staat.
Zaterdag 28-5-2016 17:50:11Dennis de Waart (Heemskerk): Hartelijk dank voor deze snelle oplossing Peter!
Zaterdag 28-5-2016 17:23:40Peter Smaardijk (Leiderdorp): Dit klopt vermoedelijk wel. Ook het stadswapen klopt. Hier nog een foto.
Website: http://www.beneluxspoor.org/bnls/spoorsingel.jpg [...]
Vrijdag 27-5-2016 20:42:42Peter Smaardijk (Leiderdorp): Zou de Spoorsingel/Phoenixstraat in Delft kunnen zijn.
Website: http://delft.kijkt.nl/homepage/show/pagina.php?pag [...]
Vrijdag 27-5-2016 20:35:32  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):