Zoekplaatje 2253 

Inzender: van wijngaarden Uitleg

Gegevens: Deel straatwand met schuiframen. Pand lijkt tussen 2 hogere identieke panden te staan. Voortuin, stoep, straat en bomen. Wit onleesbaar huisnrbordje.

Datering: 1925    Formaat: 14 x 9 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 22 januari 2016


 Reacties op Zoekplaatje 2253 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Fransestraat 29, Nijmegen

Natas (): Mooie oplossing
Onderstaand de bouwvergunning van plaatsen toegangstrap kelder..
Website: https://www.nijmegen.nl/DGD2/BouwArchief/Documente [...]
Dinsdag 9-2-2016 06:37:10



Winfried Gall (Zutphen): Ook ik heb getwijfeld, is dit wel de goede oplossing. Verschillen zijn: de lateien boven de raamkozijnen bg. Maar: boven de voordeur is nog een stalen latei zichtbaar. De speklagen zitten nieuw hoger dan de kalfdelen. Het kalf en de voordeur bij nieuw ogen ouder dan op zp. Het aantal koppen en de steenlagen van de muurdammen zijn gelijk bij zp. en nieuw. Mijn conclusie werd toch dat de oplossing goed is. De kozijnen zijn duidelijk vernieuwd in iets gewijzigde maatvoering.
Dinsdag 9-2-2016 00:00:26



Peter Heuseveldt (Helmond): Mooie oplossing! Wat me wel vaker opvalt, ook hier: wat zonde dat een op zich mooi pand weer zo verwaarloosd is en in de aftakeling is terechtgekomen. Aan de vele bellen naast de voordeur te zien nu een studentenonderkomen o.i.d. Verwaarloosde voortuin, en ongetwijfeld is het interieur ook verminkt en armoedig. Wat een verschil met de oorspronkelijke staat en stand! Triest vind ik dat altijd, dat verval. Maar nogmaals, mooie oplossing!
Maandag 8-2-2016 23:33:34



Redactie (): Bijgaand het pand rechts op een foto van 1959, zonder kelderingang en met dezelfde voordeur en dakkapellen.
Website: http://studiezaal.nijmegen.nl/ran/_resultaat.aspx? [...]
Maandag 8-2-2016 18:11:48



Hans de Haas (Den Haag): De oplossing is echt wel juist, er zijn wat verschillen, maar de leiding rechts langs de gevel heeft wel overeenkomsten en de linker leiding van de 2 had nog een aansluiting die is verwijderd, maar het litteken aan de muur waar de aansluiting heeft gezeten is op de bewijsfoto nog duidelijk te zien.
Maandag 8-2-2016 16:22:15



R.v.d.Aakster (Oudorp): Ik zie een heleboel verschillen met het zoekplaatje, waar is bijvoorbeeld de kelderingang? Ik ken de buurt en heb er familie wonen, een heleboel huizen zijn nog in oude staat.
Ik denk niet dat het hier om het zelfde huis gaat, wel in de zelfde buurt. Verder zoeken.
Maandag 8-2-2016 15:58:48



Hans van den Berg (Nijmegen): Zoekplaatje 2253 is Fransestraat 29, Nijmegen.
Hans van den Berg
Zondag 7-2-2016 16:08:04

klik om te vergroten
Foto ingestuurd door Hans van den Berg - red.



Martin Snuverink (Voorburg): Goed gezien, Natas. Die witte speklagen zijn doorgaans opgeschilderd en kunnen spontaan slijten, maar ook kunstmatig worden verwijderd. Van renovatie hoeft echter geen sprake te zijn; verwaarlozing kan ook.
Inderdaad verspringt de hoogte van de speklagen iets: links iets hoger en rechts iets lager. Dit zou kunnen betekenen dat de straat licht helt.
Het lijkt of de ramen en de deur een gietijzeren latei hebben van een I-profiel. Het dak is plat, maar aan de voorzijde voorzien van een zeer steil dakschild bekleed met leien.
Geverfde houten onderdorpels onder de vensters. Ingemetselde brievengleuf.
Het huisnummer heeft twee cijfers; ik vermoed dat het 11 is. Geen zonwering, dus zuidzijde van de straat. Smalle voortuin.
Kan, mede gelet op het tuinhek, goed in Nijmegen zijn.
Zondag 24-1-2016 12:45:35



Jan Spoolder (Utrecht): Het middelste huis heeft inderdaad ook speklagen maar die steken op deze foto minder af tegen de bakstenen dan bij de buurpanden. Ten opzichte van het linker pand verspringen ze iets van hoogte. Het lijkt wel of er gietijzeren lateien gebruikt zijn boven de vensters...? Ik denk dat we dit aan een (singel)plantsoen, plein of gracht moeten zoeken. In Utrecht kan ik het niet plaatsen.
Zondag 24-1-2016 12:14:07



Natas (): Volgens mij zijn de strepen er nog maar zijn ze niet wit meer ..
Dus waarschijnlijk wel identiek maar gerenoveerd ..
Zondag 24-1-2016 11:25:02



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):