Zoekplaatje 2236 

Inzender: Kees Deelen Uitleg

Gegevens: Vrijstaand huis. Uitgever Hoon Schoonhoven.

Datering: circa 1930    Formaat: 10 x 15 cm   Extra beelden: vergroting  tweede foto  

Geplaatst: 2 januari 2016


 Reacties op Zoekplaatje 2236 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Rolafweg (voorheen Rollerweg) in Lopik

Peter Smaardijk (Leiderdorp):
Website: http://www.inoudeansichten.nl/ansichten/lopik-coll [...]
Woensdag 27-1-2016 19:30:21



Kees Deelen (Nieuwpoort): We hebben gevonden waar dit huis heeft gestaan. Het is een slagerij aan de Rolafweg voorheen rollerweg in Lopik
Woensdag 27-1-2016 19:23:19



Martin Snuverink (Voorburg): Dat dit een winkel is, kun je overduidelijk zienaan de deur op de hoek: een typische winkeldeur met een koperen stang om de deur open te duewen. De ramen aan weerszijden zijn typische etalageramen. De typische linnen gordijnen worden gesloten na sluitingstijd. De uitbouw aan de achterzijde is waarschijnlijk een werkplaatse en/of magazijn. Door het ontbreken van een schoorsteen zal het geen bakkerij zijn. Een slagerij is wel mogelijk.
Landelijk gebied. Googlen leerde dat de verreweg meeste uitgegeven kaarten van Hoon genomen zijn in Schoonhoven of in de directe omgheving van de Krimpenerwaard, waaronder vooral Lekkerkerk (waar ik het niet heb gevonden).
Achter de vensters van de erker hangen korte vitrages en geen poster.
Merk op dat het huis met de nok evenwijdig aan de straat of weg is gebouwd. Hetzelfde geldt voor het huis met mansardedak aan de weg erachter.
Zondag 3-1-2016 08:18:29



IJsbrand Verveer (Schoonhoven): Ik heb als verzamelaar van Schoonhoven slechts vier fotokaarten van Foto Hoon Schoonhoven. Alle vier de kaarten zijn uit 1934. (Dit jaartal staat achterop en een kaart is verzonden in 1934). Ook ken ik nog twee kaarten uit Nieuwpoort van Foto Hoon. Ik vermoed daarom dat deze kaart (2236)ook in 1934 is gemaakt. Ik heb verder geen kaarten uit de regio van Foto Hoon. We kunnen misschien achter de plaats van deze ansichtkaart komen, als we weten waar nog meer kaarten van foto Hoon Schoonhoven voorkomen. Foto Hoon Schoonhoven staat meestal rechtsonder aan de voorkant van de kaart schuin in de kaart gedrukt.
Zaterdag 2-1-2016 18:39:40



GertJan van Gerner (Almere): Ik denk dat Janjaap Luijt gelijk heeft dat het niet alleen een woonhuis is. Maar een winkel lijkt het me niet (geen etalage). Zou iets van een cafe kunnen zijn? Op de 2e foto lijkt het dat er op het meest linkse raam van de erker een soort aanplagbiljet hangt. Mogelijk een vergroting te scannen ??
Zaterdag 2-1-2016 17:47:36



Janjaap Luijt (Utrecht): Het lijkt mij een woonhuis met winkel.
Zaterdag 2-1-2016 13:13:09



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):