Zoekplaatje 2177 

Inzender: Tim Stam Uitleg

Gegevens: Militaire band voor houten legeringsgebouwen. Achtergrond een groter stenen gebouw. Militairen als toeschouwers. Achterzijde blanco m.u.v. gestempeld nr. onduidelijk lijkt 4682.

Datering: circa 1950    Formaat: 8,5 x 13,5 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 30 oktober 2015


 Reacties op Zoekplaatje 2177 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Maryhill Barracks, Glasgow, Verenigd Koninkrijk

E. Petter (Den Haag): Omdat het zo mooi is, op deze link zijn ook de houten barakken te zien:
Website: http://www.rhf.org.uk/Newforum/phpBB2/viewtopic.ph [...]
Dinsdag 29-12-2015 00:16:54



Peter Smaardijk (Leiderdorp): Ik ben er bijna zeker van dat dit inderdaad de thuisbasis is van de Highland Light Infantry, nl. de Maryhill Barracks in Glasgow. Zie de foto in de link, en let ook op het dubbele raam op alle verdiepingen midden tussen de schoorstenen.
Website: http://www.mitchelllibrary.org/virtualmitchell/ind [...]
Maandag 28-12-2015 23:26:37



Peter Smaardijk (Leiderdorp): Voor wat 't waard is: het regimentsteken op de glengarries is niet dat van de Cameronians. Mogelijk de Highland Light Infantry (ook zij droegen trews). Voor de rest staat het voor mij vast dat dit niet in Nederland is. Waarschijnlijk in Groot-Brittannië. Dit vanwege het geaccidenteerde terrein, de huisjes op de achtergrond, en ook de lichtgekleurde randen om de ramen van het kazernegebouw op de achtergrond. Dit lijkt mij een hardstenen rand. Dat heb ik in Nederland nog niet gezien bij een kazerne.
Woensdag 4-11-2015 23:07:47



Peter Smaardijk (Leiderdorp): Inderdaad, een Schotse militaire band. De tartan broeken heten "trews"...
Maandag 2-11-2015 12:28:48



John Hennink (Hellevoetsluis): Een paar details valt aan deze foto op. In de eerste plaats de ruitbroeken. Die zie je heel weinig en die brengen mij al gauw in Schotland. De hoofddeksels die de bandleden dragen zie je daar ook veel. De slobkousen geven mij ook associaties met Schotland. Verder vallen de rondgesneden voorpanden (onderzijde) van de jasjes op en die zie je ook regelmatig op foto's van schotse militairen. Ik heb een foto gevonden van een militaire band (Cameronian Military Band) die erg op die van de raadfoto lijkt, maar er is een verschil: de diagonale riemen worden andersom gedragen. Ik heb de foto toch als bijlage meegestuurd, omdat het wellicht anderen weer op een idee kan brengen. Zelf zoek ik ook nog wel door..
Website: https://moomorpublishing.files.wordpress.com/2012/ [...]
Maandag 2-11-2015 11:24:17



Peter Smaardijk (Leiderdorp): Ik zie allerlei huisjes op de achtergrond (boven de barakken). Dit moet dus een geaccidenteerd (of in ieder geval licht heuvelachtig) terrein zijn. Ik vraag mij af of dit niet in het buitenland is.
Vrijdag 30-10-2015 22:13:22



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):