Zoekplaatje 2063 

Inzender: Rob Helleman Uitleg

Gegevens: Einde van de bebouwde kom. Van het plaatsnaambord zien we helaas de achterkant. Afdruk op Agfa papier, geen belijning.

Datering: ?    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 27 maart 2015


 Reacties op Zoekplaatje 2063 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Driesprong Tongerenseweg-Waskolkweg in Vierhouten

Redactie (): Wilco van den Top stuurde mij vandaag drie foto's van de driesprong Tongerenseweg-Waskolkweg in Vierhouten. Deze foto's tonen overtuigend aan dat het inderdaad om die locatie gaat. Bedankt Wilco!
Maandag 6-4-2015 14:30:01


Foto's ingestuurd door Wilco van den Top - red.Redactie (): Ik wil graag nog wat meer van het huis zien. Nu er nog niet zoveel blad aan de bomen is moet het toch mogelijk zijn het huis te fotograferen?
Maandag 30-3-2015 19:12:27Natas (): Lijkt mij hartstikke goed .. Het fietspad op de bewijsfoto loopt nog precies hetzelfde .. De paaltjes en de twee afslagen verderop zijn nog hetzelfde ..
En ook het huis toont grote overeenkomsten ..
Maandag 30-3-2015 18:20:20Wilco van den Top (Vierhouten): Ik heb eigenlijk wel belangstelling om deze foto aan mijn grote Vierhouten collectie (+/- 1450 ansichten en foto's) toe te voegen.
@Rob Helleman: wil je hem misschien toch verkopen?
Ik doe het via dit bericht, want ik heb geen inloggegevens en weet ook niet hoe ik daar aan kan komen.
Maandag 30-3-2015 12:54:26Wilco van den Top (Vierhouten): Ik ben bijna 100% zeker dat dit inderdaad de hoek Tongerenseweg-Waskolkweg is.
Het fietspad met zandweg is er niet meer, maar tot enige jaren geleden lag daar nog een fietspad met inmiddels een asfaltweg.
De bebouwde kom eindigt tegenwoordig iets verder, net voorbij het huis.
Ook het hoogteverschil aan de rechterkant klopt, dat is een voormalige enk.
De inrit links op de voorgrond is er ook nog, die is van het huidige pension Vierhouten.
Dergelijke lantaarnpalen zoals op de foto hebben in Vierhouten gestaan, ook dat klopt.

Ook de foto uit het gemeente-archief (zie link in vorige reactie) lijkt uitsluitsel te geven.
Maandag 30-3-2015 08:24:11Theo.B. (Den Haag): Google Chrome is een ramp voor zoekplaatjes.
Kan soms wel langer dan een dag duren voordat de site weer actueel is. Met IE en Firefox dit probleem nooit gehad.
Zondag 29-3-2015 09:53:32Redactie (): Wilco heeft een link ingestuurd naar dezelfde foto als Peter. Ik merk dat Google Chrome zich anders gedraagt. Die browser heeft de neiging van een eerder bekeken pagina niet de nieuwste versie te laten zien. Bij rechtsklikken en 'frame opnieuw laden' werd dan wel ververst. Dit gebeurde vanochtend niet. We moeten er dus rekening mee houden dat niet iedereen altijd de nieuwste bijdragen gelezen heeft. Ook kan dit probleem leiden tot dubbel inzenden van een reactie. In uw mail kunt u altijd zien (mits uw e-mailadres juist was ingevuld) of een reactie juist is verwerkt.
Zondag 29-3-2015 09:29:21Wilco van den Top (Vierhouten): In de link is een foto te zien van ongeveer dezelfde situatie, nu met meer begroeing.
Website: http://www.streekarchivariaat.nl/maisi_ajax_proxy. [...]
Zondag 29-3-2015 08:58:14Peter Smaardijk (Leiderdorp): Dat is dan mogelijk hier:
Website: http://snv.pictura-dp.nl/index.php/archieven?mivas [...]
Zondag 29-3-2015 00:56:31Wilco van den Top (Vierhouten): Ik hen een sterk vermoeden dat het hier gaat om de hoek Tongerenseweg - Waskolkweg te Vierhouten.
De Tongerenseweg is de weg rechtdoor die overgaat in zandweg met fietspad, de weg linksaf is dan de Waskolkweg.
Het huis met schuurtje links daarvan, zou dan het huis zijn dat daar nu nog altijd staat, is ook wel bekend onder de naam "Vogelberg". Staat nu geheel in de struiken en is nauwelijks zichtbaar.
Het huis achteraan staat er ook nog.

Ik zal kijken of ik recente foto's kan maken om zekerheid te krijgen.

Ook het huisje
Zondag 29-3-2015 00:22:08Martin Snuverink (Voorburg): Dergelijke zandwegen met een fietspaadje aangeduid met kleine paatjes zijn zeer algemeen op de zandgronden met (voormalige)bossen en heidevelden. Soms zijn het oude schapendriften. Dus ook in Drenthe, Twente en Noord- Brabant. Dit vormt dus helaas nauwelijks een topografische aanwijzing. De huizen en de lantaarnpaal zijn ook niet karakteristiek.
Van de plaatsnaam kun je alleen zeggen dat die niet bepaald kort is. Dus niet bijv. Ede, Epe, Uddel, Stroe, Assel, Putten, Wezep, Heerde, om maar even op de Veluwe te blijven.
Zaterdag 28-3-2015 13:50:33Theo van Gijlswijk (De Zilk): Mij viel de lantaarnpaal met armatuur op. Volgens bijgaande link een armatuur wat in veel Nederlandse steden voorkwam.
Website: https://www.flickr.com/photos/ra_ar21/8634416133/ [...]
Zaterdag 28-3-2015 11:43:25ron van swelm (nijmegen): De rechtdoorgaande weg gaat over in een zandweg die licht helt. Er naast een fietspad, waarschijnlijk een schelpenpad. Opties zouden Veluwe of Achterhoek kunnen zijn.
Zaterdag 28-3-2015 10:04:39  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):