Inzender: Arnoud Voet    

Gegevens: Gevarieerde gevelwand aan een breed water. Bouwstijl van eind negentiende eeuw, links een (neo?)klokgeveltje. Uiterst rechts een bijzondere dakconstructie.

Datering: ± 1910   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 7 mei 2003


 Reacties op Zoekplaatje 237 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Wormerveer

Paul Graas (Wormerveer): Ontzettend leuk deze foto. Ik wist niet dat deze bestond. Het woonwinkelpand in het midden is mijn geboortehuis(Zaanweg 64).
Mijn ouders bewonen het pand nog steeds. Zelf woon ik op Zaanweg 73
alle panden op deze foto bestaan nog behalve het eerste ,welke plaats heeft moeten maken voor een modern kantoorpand jammer.
Maandag 30-6-2003 21:09:15Dennis de Waart (Heemskerk): Dit is de Zaanweg in Wormerveer, gezien vanaf de Zaan uit de richting van Wormer. Uiterst links het pand van het oude buurthuis: " Ons Huis ", nu architectenbureau, dan volgt de Zaanse gevel van voorheen de muziekwinkel van Vreeling, thans in restauratie. Het derde pand van links is de huidige openbare bibliotheek. Daarna volen de twee houten pandjes van voorheen meubelzaak: " De Eik ", thans woonhuis. Het grotere pand daarna is het notariskantoor van voorheen notaris Bisschop, thans van notaris Mr. Edzes.
Donderdag 8-5-2003 21:13:11Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.