Eigenaar: Annita Daams      

Gegevens: Gracht met links een vlakke brug met ronde doorgang. Bij de bootjes staan laddertjes in het water. Naast de brug een bord 'botenverhuur'. Rechtsachter een huisje met boven de begane grond direct een pannendak.

Datering: ± 1960   Formaat: 30 x 40 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 7 mei 2003


 Reacties op Zoekplaatje 236 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Kampen

H.Nuyen (Kampen): Net als Dhr.Lageweg heb ook ik mijn jeugd doorgebracht in deze buurt, het is zeker de burgwal, de bootjes werden verhuurd door Fam.van Dalfsem (de Moppe).
Erg leuk deze foto gezien te hebben.
Ik ben geboren in de plantsoenstraat en woon nu in het verlengde van de brug op de foto aan de rechterkant in de venestraat.

Zaterdag 12-11-2005 14:46:04dick zweers (bergeijk): Dit is inderdaad heel zeker Kampen en geen Weesp.
Vrijdag 24-6-2005 14:41:19Annita Daams (terborg): Op 19 juni vorig jaar - heb ik al aangegeven dat dit Kampen is, en dat de zoektocht is opgelost.
Ik ben zelf naar Kampen gereisd om een en ander te checken.
Ook hebben meerdere mensen uit Kampen duidelijk aangegeven dat dit echt Kampen is, zoals de heer Lageweg.
Geen enkele vergissing mogelijk - Dit is Kampen - voor 100 %.
Discussie gesloten. Zoekplaatje opgelost.
Zaterdag 29-5-2004 13:05:59Monique (Weesp): Dit lijkt mij net als Martin al aangaf inderdaad de Oudegracht / Nieuwstad in Weesp. De foto is genomen vanaf de Pleinbrug in de richting van de Slijkstraatbrug. De brug midden op de foto is het zgn. Groene Bruggetje tegenover Boekhandel de Ark. De gevels aan de rechterkant overtuigen mij extra
Zaterdag 29-5-2004 12:53:08lageweg (kampen): Prachtige foto. Hier aan deze burgel heb ik mijn jeugd doorgebracht
Het was voor de oorlog en ook daarna dat die bootjes verhuurd werden voor het vissen op de IJssel.Het ziet er prachtig uit, maar de tijden waren niet zo best. Armoe troef.
Ik ben van 1932.
Website: http://clubje.web-log.nl
Maandag 29-3-2004 23:25:49Annita Daams (Terborg): Beste Martin,

Ik weet het nu zeker. Het is de Burgwal in Kampen.
Ben zelf gaan kijken, voor de zekerheid.
laat even van je horen, ik ben je nog een foto schuldig en je emailadres is zoekgeraakt. V andaar.
Annita Daams, Terborg
Donderdag 19-6-2003 14:34:31M. Snuverink (Voorburg): Bij mijn vorige reactie van heden had ik het goed mis! Na enig doorzetten en surfen heb ik het raadsel toch opgelost! Deze gracht is de Burgwal in Kampen. Als men gaat naar http://home.planet.nl/~aluik/archief/fotoindex.htm ziet men twee foto's van de Kampense Burgwal met roeibootjes en ladders. Deze foto's laten het punt zien vanwaaruit het zoekplaatje is gefotografeerd. Het klopt exact, het kan niet missen!
Donderdag 29-5-2003 22:54:32M. Snuverink (Voorburg): Een raadselachtig plaatje. De datering 1960 lijkt me wat jong; ik denk eerder aan begin 1950. De gracht maakt voorbij de brug een flauwe knik naar rechts. De kade aan de overzijde ligt aan de noordzijde in de zon, lijkt vrij breed en is ca 1,5 m hoog. De brug heeft een doorvaarthoogte van ca 1,6 m, wat te laag is voor de kleine beroepsvaart. De stokken in het water wijzen erop dat hier niet (meer) met schuiten wordt gevaren. De pandjes zijn veelal 19e-eeuws en niet monumentaal. Gezien de roeibootjes en de kano moet deze stad een waterrijke omgeving hebben. Het lijkt erop dat de afstand van de kade tot de gevelwand naar rechts op de foto iets toeneemt. De foto is genomen bij een brug van vermoedelijk een zijgrachtje. De afstand tussen de twee bruggen is ca 100 m.
Na “papieren” toetsing van al deze criteria heb ik het vermoeden dat dit de Oude Gracht in Weesp is. Ik ben nooit ter plaatse geweest en kan het dus nu niet bevestigen noch weerleggen.
Wellicht kan een andere onderzoeker hierover uitsluitsel geven. Ik verneem het graag.

Martin Snuverink, Voorburg

Donderdag 29-5-2003 20:08:51Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.