Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Straat uit de periode 1920-1935, met huizen 'Jacomina' en 'Ricowisa'. Aparte art deco-vormgeving. Voortuintjes en op de voorgrond een perkje. Links een straat die in de verte een knik maakt.

Datering: ± 1925   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 7 mei 2003

 

 Reacties op Zoekplaatje 235 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Voorburg

Martin Snuverink (Voorburg): Nog ter aanvulling: de straatnaam Eemwijkplein dateert van 1924. Op de foto zijn uiterst jonge boompjes te zien. De foto dateert vermoedelijk dus van tussen 1925 en 1930.
Woensdag 10-9-2003 19:46:46Martin Snuverink (Voorburg): Zoekplaatje 235 is gevonden!
Dit is Voorburg, Eemwijkplein, huisnummers v.l.n.r. 16, 14, 12, 10.
Het Eemwijkplein ligt in een verscholen wijkje in de driehoek tussen Parkweg, Oosteinde en Rembrandtlaan.
De straat links die naar achter loopt is de Eemwijkstraat, die na een knik uitkomt op het Oosteinde. De bomen op de achtergrond zijn van het Oosteinde en/of de buitenplaats Eemwijk, die ligt aan de Vliet tussen Oosteinde en de Vliet.
De huizen en het stratenprofiel zijn nog in ongeveer dezelfde staat. Het houtwerk van de erkers van huisnummers 12 en 10 is echter vervangen door leisteen. Sommige gevels zijn wit geschilderd. Veel "originele details" zijn nog aanwezig, zelfs tuinhekjes. De namen van de huizen zijn niet meer zichtbaar. De huizen hebben een opmerkelijke en m.i. vrij unieke architectuur, waardoor deze huizen het predikaat van jonge monumenten verdienen. Dit zou de gemeente en de bewoners niet onopgemerkt moeten blijven, zeker nu de huizen nog vrij gaaf bewaard zijn gebleven. Een flinke onderhoudsbeurt zou welkom zijn. Deze foto zou bij eventuele restauraties een hulpmiddel kunnen zijn.
Ik zou graag willen weten wie de architect was en wanneer de huizen zijn gebouwd.
Zo zie je dat je het niet altijd ver weg hoeft te zoeken!

Martin Snuverink,
Voorburg
Woensdag 10-9-2003 18:14:57Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.