Inzender: Arnold Tak     Te koop of te ruil? beide (als het geen Rotterdam is); prijs € 20,-

Gegevens: Schepen bij fabriek. De kaart is verzonden van Rotterdam naar Vlissingen op 25 januari 1927, postzegel ontbreekt.

Datering: ± 1926   Formaat: 14 x 9 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 april 2003


 Reacties op Zoekplaatje 226 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Dordrecht

Bernadette van Pampus (Amsterdam): Beste Arnold Tak,
Ik heb met interesse de reactie van Wim Suijkerbuijk op je foto gelezen. Ik ben namelijk een achterkleindochter van de oprichter van de Ketel- en machinefabriek Huiskens & Van Dijk. Ik zou graag de foto van je willen kopen.
met vriendelijke groet,
Bernadette van Pampus
Website: http://www.bvp-organisatieadvies.nl
Zondag 20-6-2004 15:50:55Wim Suijkerbuijk (Dordrecht): Ben in het bezit van een foto van de oude ketel- en machinefabriek Huiskens & van Dijk te Dordrecht. Had meerdere werfterreinen in Dordt. De foto toont het werfterrein aan de Riedijkshaven. Bij vergelijking met mijn foto komt het volgende overeen. Het linkergebouw met de twee ramen het lagere gebouw met de 4 ramen maar zonder de aanbouw met de twee grote deuren. Deze waren hoog om de ketels na bouw naar buiten te schuiven. De twee linker gebouwen zijn nu woonhuizen (vooroorlogs. Het meest rechtse geboouw bestaat nu nog en is/was in gebruik als magazijnruimte voor een plaatselijke rederij. Oude ansichtkaarten, genomen van de toenmalige Noorderbrug, tonen de Riedijkshaven met een woud aan schoorstenen van daar liggende stoomsleepboten. Het voor de werf liggende schip zal stalen platen ed. lossen ten behoeve van de ketel-en machinebouw. De werf heeft haar poorten moeten sluiten omstreeks 1925.
Dinsdag 8-6-2004 23:36:37M. Snuverink (Voorburg): Gelet op de hoge kademuren is de foto gemaakt in een haven aan een getijdewater. Dus een binnenvaartschip in een open zeehaven. Meest voor de hand liggend is Rotterdam. Ik zou het zoeken in de oude havens van Rotterdam of Schiedam, dus omgeving Waterstad of Haringvliet. Kom op, Rotterdammers, los het op!
Donderdag 29-5-2003 23:27:06Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.