Eigenaar: Reijnboek       Te koop? niet te ruil en niet te koop

Gegevens: Drie heren voor een schoenmakerij. In de etalage zijn schoenen en dozen uitgestald. Boven de deur staat de naam: C Meijer of C Meyer. De fotograaf van de foto is Eduard Sanders, Fotograaf Warmoesstraat 13 Groningen.
Gemetselde stoep met trapjes.

Datering: ± 1910   Formaat: 14 x 8,8 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 27 februari 2003


 Reacties op Zoekplaatje 212 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Rhenen

dick zweers (bergeijk): Een toevalstreffer, dezelfde foto trof ik elders aan. Ik citeer: 'De schoenwinkel van Cornelis Meijer, die ook koster was, broer van Otto en de vader van Carel Meijer van De Driehoek. De schoenmakerij [...] stond in de Heerenstraat [...] tussen 1905 en 1910. Links Ep Lelivelt. Naast deze foto staat een andere afgedrukt waarop dezelfde gevel voor een deel te zien is, 1911, ook hier is een afgebeeld persoon ge´dentificeerd. Een scan is onderweg naar de redactie. Waar is het? In Rhenen. Mijn bron; 'Achter Berg en Rijn', H.P. Deys, Rhenen 1981.Scan ingezonden door Dick Zweers

Vrijdag 1-7-2005 16:29:53Christina Snel (Groningen): Ik weet eigenlijk niets te zeggen over dit plaatje, maar uit genealogie onderzoek weet ik dat er in Hoogeveen generaties schoenmakers gewoond hebben die Meyer heetten. Succes verder.
Woensdag 25-5-2005 13:35:01Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.