Eigenaar: Hans van den Berg  

Gegevens: Kapperszaak op nummer 92 van E.J. Westerveld, telefoon 817. Het huisnummer 92 staat aan weerszijden van de deurpartij links, mogelijk in twee kleuren! Buurhuis links is een leesbibliotheek. In het glas in lood boven de deuren staat links en rechts een W.

Datering: ± 1920   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 21 januari 2003


 Reacties op Zoekplaatje 209 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Haarlem

Jan Dekker (Haarlem): Een vruchtbare tip van Maarten Reumer! Verwulft 2 is het inderdaad niet; aan de even zijde van het Verwulft staat al sinds 1928/29 het warenhuis van Vroom & Dreesmann. Op de foto is duidelijk te zien dat de heren staan bij huisnummer 92. Wat het meest voor de hand ligt is kennelijk ook gebeurd: de zaak van Westerveld moest vanwege de bouw van V&D van het Verwulft weg en probeerde zo dicht mogelijk in de buurt een nieuw pand te vinden; dat werd dus Grote Houtstraat 92 - nog geen honderd meter van het Verwulft vandaan. De onderpui zoals de foto die laat zien is totaal verdwenen: het is nu - zoals in zoveel andere winkelgebieden - practisch n glaspui (en ook het pand ter linkerzijde is drastisch veranderd en daardoor onherkenbaar). Maar op nr 92 zitten boven de beganegrond ook vandaag nog vier ramen met horizontaal precies dezelfde maatverhoudingen. Voor mij staat al met al voor 100% vast dat het hier om de Haarlemse Grote Houtstraat gaat.
Overigens: let ook nog even op het fraaie herenhuis dat in de winkelruit weerspiegelt; dat is al vr WOII gesloopt en door een winkelpand vervangen. Heer Van den Berg: ik heb zeker belangstelling voor deze kaart!
Woensdag 11-6-2003 13:42:53Maarten Reumer (Zwolle): Naamlijst voor den Telefoondienst van 1915 meldt: telefoonnummer 817, Westerveld, E.J., Koopman en Winkelier, Verwulft 2 te Haarlem. Wellicht dat E.J. in de loop van de tijd verhuisd is en van beroep veranderd is? Ik weet niet hoe makkelijk een telefoonnummer toentertijd meegenomen werd? Zover ik kon zien lijkt de foto in ieder geval niet op Verwulft 2.
Woensdag 4-6-2003 22:25:02Abrahamsz (): Lijkt mij centrum Utrecht omgeving oudegracht.
Donderdag 6-3-2003 17:08:25Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.