Zoekplaatje 1927 

Inzender: s van wijngaarden Uitleg

Gegevens: Fraaie boerderij met gevelsteen. Fotograaf S. van der Plaat Middelharnis.

Datering: circa 1920    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 14 november 2014


 Reacties op Zoekplaatje 1927 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Martin Snuverink (Voorburg): Het spijt me, Paul, ik zie geen enkel verband. Er zijn of waren twee knap verschillende boerderijen Katendrecht, waarvan de tweede links van de voordeur melkkelders had en een Vlaamse schuur. De eerste Katendrecht heeft een heel andere voorgevel dan het zoekplaatje: let op de muurankers, plint, gevelsteen(ZP) en op het ronde venster in top en de richel onder de parterrevensters (Katendrecht). Allemaal niet met verbouwing te verklaren.
Donderdag 1-10-2015 10:56:28Paul Blanken (Rotterdam): Zou er een verband zijn met deze verplaatste boerderij uit de huidige Maashaven of Waalhaven (herbouwd in Battenoord)?
Dan lijkt me dit zp horizontaal gespiegeld.Website: https://historischkatendrecht.wordpress.com/boerde [...]
Donderdag 1-10-2015 08:38:31Martin Snuverink (Voorburg): En vrouw draagt een keuvel, typerend voor de ZH eilanden. Gezien de herkomst van de fotograaf zoeken op Goeree-Overflakkee. De boerderij lijkt een langhuisboerderij. Dit type komt op de eilanden niet zo veel voor, maar ze zijn er wel, bijv. Geerweg 6, Middelharnis (beschermd monument).
Zaterdag 13-12-2014 08:25:03  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord n in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):