Zoekplaatje 1832 

Inzender: Pim van der Zalm Uitleg

Gegevens: Achterzijde zonder middellijn. Met tekst "Briefkaart" en Carte Postale daaronder. Kaart zat tussen partij Zeeland.

Datering: circa 1905    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 11 juli 2014


 Reacties op Zoekplaatje 1832 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Woning 62 langs de spoorweg Roosendaal-Vlissingen, bij de spoorwegovergang Nieuwlandseweg/Groteweg in Middelburg

Jan Lemmens (Rotterdam): Wachthuis 62
Website: http://www.middelburgdronk.nl/wiki/Bestand:Spoorwe [...]
Zaterdag 12-7-2014 05:19:15Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Woning 62 (Staatsaanlegtype) langs de spoorweg Roosendaal - Vlissingen heeft gestaan aan de noordwestzijde van het emplacement van Middelburg, ten westen van het spoor en ten noorden van de toenmalige overweg km 65.587, toen Nieuwlandsche Weg / Groote weg. De foto is genomen aan de noordwestzijde van de losweg. We zien dan op de voorgrond het spoor dat leidde naar enkele aan de kade gelegen bedrijven, zoals een meelbedrijf. De hoofdsporen naar Goes liggen achter het hek waar ook de telegraafpalen staan. Rechts staat het wachthuisje van de overwegwachter, tevens een seinhuisje. Ik denk niet dat ik een bewijsfoto kan vinden, maar een bewijstekening heb ik wel. Wellicht vindt een creatieve geest een foto; ik ga de tekening inscannen en separaat toezenden.
Overigens een prachtig plaatje van kinderen uit een reizend gezelschap voor wie in de stad geen plaats was maar op een stuk niemandsland wel.
Zaterdag 12-7-2014 02:09:00Leo R. (De Bilt): Wachtpost 62 langs een spoorlijn. Sjoerd Eeftens weet vast wel waar.
Vrijdag 11-7-2014 21:49:24  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):