Zoekplaatje 1809 

Inzender: Geert Bekkering Uitleg    Beschikbaarheid: ik ben niet de eigenaar  Uitleg

Gegevens: Foto met veel buurtkinderen, 8 april 1945
De vader van Keith Barron was met zijn compagnie 4A – een deel van het 1/7 Middelsex Regiment in Enschede. In de dagboeken van zijn compagnie staat dat ze op 7 april 1945 om 9 uur Enschede binnenreden, nadat ze in Isselburg hadden gevochten. Ze werden in Enschede erg vriendelijk ontvangen en gehuisvest; op 9 april gingen ze verder naar Lingen. Op 8 april is de foto gemaakt, waarop allemaal blije gezichten te zien zijn. Keith zou graag in contact komen met een aantal van deze kinderen – ze moeten nu over de zeventig zijn – om meer te weten over de geschiedenis van zijn vader. Een dergelijke vraag in Oss, leverde een paar hele leuke contacten op. Keithbarron595@brinternet.com Bij het stadsarchief kon men hem niet verder helpen, zelfs een oproep in Huis-aan-huis hielp niet, dus nu proberen we het via deze site.
We zien een tweetal huizen die duidelijk in de dertiger jaren zijn gebouwd. Huisnummer 22 (en 18 of 24). Heel bijzonder is dat boven de voordeuren het dak van de erkers doorloopt. Ik heb met Google earth streetview alle relevante buurten afgezocht, maar misschien zijn deze huizen inmiddels wel gesloopt. Keith Barron zou blij zijn met hulp.

Datering: 8 april 1945    Formaat: ?    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 3 mei 2014


 Reacties op Zoekplaatje 1809 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Tegalstraat 22 en 20 in Enschede

Geert Bekkering (Enschede): Wat geweldig fijn dat je me op dit spoor zet. Je kunt niet weten hoe veel tijd ik al met zoeken bezig ben geweest, waarbij ik ook heel veel Google StreetView heb gebruikt. Het stond hier ook al in Huis-aan-Huis, maar zonder reactie. En dan is het wel gek om te merken dat het nog geen 300 meter van mijn huis is. Overigens in een straat waar heel weinig van dit soort huizen staan. Daarom had ik er ook niet gezocht.
Ik ga nu de bewoners van dat huis en de omgeving vragen of ze nog mensen kennen die er in 1945 woonden. Daarna Keith hhet blijde nieuws vertellen.
Nogmaals heel erg bedankt.
Zondag 18-5-2014 14:23:27d.kralt (m): Dit is de Tegalstraat 22 en 20 in Enschede.
Zie Link
Website: https://www.google.nl/maps/@52.211324,6.902985,3a, [...]
Zondag 18-5-2014 12:12:10  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):