Zoekplaatje 1790 

Inzender: van wijngaarden Uitleg

Gegevens: Rijtje stadwoningen. Mogelijk Delft? Huisnummers oplopend van rechts naar links 48-50. Achterzijde vermeldt ,,Willebrand,,

Datering: circa 1920    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 11 april 2014


 Reacties op Zoekplaatje 1790 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Dijkshoornseweg 164-194, Den Hoorn

Martin Snuverink (Voorburg): Over begin en eind van de straat hoef je niet te twisten. Het begin is gewoon bij het laagste nummer (meestal 1 of 2), zelfs in Rotterdam.
Donderdag 24-4-2014 14:53:28mulder (alphen aan den rijn): Ben blij met mijn nuttige voorzet. Over het "begin "en het "einde " van de weg zullen we niet twisten. Ik werd dus geboren in het "eerste huis aan het begin " hoek Noordhoornseweg naar Sion!!
Voormalig no: 112
Ook niet meer te herkennen.
Dat grote raam van het laatste huis(rechterkant foto) naast de poort : hier zat in mijn prille jeugd kapper
Frans Van Galen en die woonde nota bene naast mijn groot ouders !!(voormalig no. 64)
Gebruikt werd de benaming Dijkhoornseweg of Dijkshoornseweg.
Aardig te vermelden dat mijn jeugdvriend
Dijkxhoorn heet, woont aan de Dijkshoornseweg in Den Hoorn (thans Delft).
Dinsdag 22-4-2014 19:01:07Martin Snuverink (Voorburg): De nog bestaande, maar danig verbouwde woningrij aan het eind (niet het begin) van de Dijkshoornseweg, met grotere vensters en zolderuitbreidingen, vertoont akelig veel overeenkomsten met het zoekplaatje. Dit betreft de rij met huisnummers van 164 t/m 194, voorwaar precies evenveel woningen als op het zoekplaatje. De woningen 192 en 194 zijn van een nieuwe voorgevel voorzien. Let op de overeenkomsten in hanekammen boven deuren en vensters. Vergroot het zoekplaatje en vergelijk nummer 48 met Dijkshoornseweg 164. Dan blijken de metselpatronen exact gelijk te zijn!
Maar nog sterker: links van huidig 186 is een poort naar achter. Via streetview te zien aan de hanekam had 186 een breder venster dan de andere woningen. Als je het zoekplaatje vergroot, zie je die poort en het bredere venster ook. Daarmee lijkt mij het zoekplaatje bewezen opgelost. Hulde aan Mulder voor de voorzet. Aanvankelijk werd ik op het verkeerde been werd gezet doordat het niet om het begin, maar om het eind van de Dijkshoornseweg gaat.
Tussen haakjes, dit rijtje staat precies in de dijkshoorn, de hoorn of hoek die de omringdijk van de Hof van Delft al vanaf de Middeleeuwen maakt.
Dus: Den Hoorn bij Delft, Dijkshoornseweg 164-194
Website: http://goo.gl/maps/Q04aR [...]
Dinsdag 22-4-2014 12:52:01Mulder (Alphen aan den Rijn): Deze rij huizen vertoont opmerkelijk veel overeenkomst met het begin van de Dijkhoornseweg in Den Hoorn (Bij Delft). Vergelijk met op Google te vinden ansichtkaart van de bedoelde plek.
mijn grootouders woonden aan het begin van de rij huizen aan deze weg vanaf de dorpskern
Ik weet niet hoe oud de foto is ? Ik herinner mij (half jaren 30 en daarna) een smalle "stoep "van gele IJselsteentjes
langs de gehele rij.
Dinsdag 22-4-2014 11:21:39  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):