Zoekplaatje 1770 

Inzender: Shirley Slootweg Uitleg

Gegevens: Herenhuizen met voortuin. Fotokaart, achterzijde geheel blanco.

Datering: ?    Formaat: 9 x 13 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 8 maart 2014


 Reacties op Zoekplaatje 1770 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Graafseweg 66-62, Nijmegen

Shir (Rijswijk): Hartelijk dank voor de reacties!
Maandag 31-3-2014 12:15:55Redactie (): Toch in Nijmegen, en wel aan de Graafseweg 66-62.
Website: https://www.google.nl/maps/@51.840247,5.855169,3a, [...]
Zondag 9-3-2014 17:22:51Martin Snuverink (Voorburg): Vanaf het begin geloof ik dat dit niet in Den Haag is, en wel omdat de bomen op een groene berm tussen trottoir en rijweg staan. Ik geloof niet dat dit in Den Haag voorkwam. Ik vind deze Art-Nouveau-huizen ook niet van een Haags karakter. Het zijn geschakelde huizen, terwijl in Den Haag zulke huizen overwegend gespiegeld zijn.
Zonwering ontbreekt totaal, dus ik neem aan de huizen aan de zuidzijde van de straat staan. D weerspiegeling in de ruiten onthult weinig van de overzijde. De straatklinkers liggen in visgraatverband. Om de voordeuren te bereiken moet je twee treden klimmen, wat in Den Haag niet gebruikelijk is. De voortuinafscheidingen geven me geen Haags gevoel. Ten slotte: het huis met souterrain is merkwaardig.
In Voorburg en Rijswijk is dit ook niet.

Zondag 9-3-2014 16:48:14H de Haas (Den Haag): Gisteren heb ik gezocht op de Frankenslag, daar heb ik het ook niet gevonden.
Zondag 9-3-2014 13:35:34Dennis de Waart (Heemskerk): Nu we toch bekentenissen doen draag ik mijn steentje bij dat deze intrigerende opname mij, ondanks het hier ontbreken van de daar voorkomende stalen hijsbalken, deed denken aan de sfeer van de periferie van Amsterdam. De panden aan een doorgaande rijweg met die bomen ervoor hebben mij op de Middenweg en omgeving in de Watergraafsmeer doen zoeken. Ook de Amstelveenseweg heb ik aan een onderzoek onderworpen. Het door ons gezochte beeld daar niet gevonden. Zijn de huisnummers leesbaar? Dit vergemakkelijkt het zoeken.
Zondag 9-3-2014 12:40:30G.H.Woortman (OOSTERHOUT NB): Volgens mij is het de Laan van Meerdervoort of de Groot Hertoginnelaaan. Zou ook nabij de Stadhouderslaan kunnen zijn.Die omgeving bedoel ik dan.
Zondag 9-3-2014 11:40:48Stefan de Leeuw (Andalucia): Na bovenstaande reactie redactie durf ik nu wel te bekennen dat het sfeertje zo Haags/Voorburgs/Rijswijks op mij overkwam, dat ik gisteren o.m. heb gekeken naar de Laan van Meerdervoort(Z van Valkenbosplein), Beeklaan (richting verversingskanaal), Laan van NOI (vanaf spoor richting DH) en de oude kern van Voorburg, waar het grondwater wel vrij hoog staat voor een souterrain (Martin?).
Zondag 9-3-2014 11:25:16Redactie (): Toen Shirley deze foto instuurde heb ik al gezocht in Rijswijk en het daar niet gevonden. Ook heb ik gezocht in o.a. Breda en Nijmegen en voor de zekerheid toch ook maar in het Belgisch Park in Scheveningen. Deze huizen zijn mogelijk wel als één bouwproject neergezet maar de onderlinge samenhang is gering. Ieder huis heeft zijn eigen vormgeving, al lijkt de bekroning van het huis in het midden zich rechts te herhalen op een hoger niveau. Dat huis heeft een souterrain.
Zondag 9-3-2014 11:09:29  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):