Zoekplaatje 1706 

Inzender: Rob Wagenaar Uitleg

Gegevens: Watergebied nabij haven met midden in beeld een molen. Op het gebouw ver weg rechts achter deze molen staat zeer waarschijnlijk CHEMISEN INSTITUUT. Uiterst rechts nog een molen, net achter het topje van, vermoedelijk, een driemaster. Achterop met potlood Amsterdam c. 1907

Datering: circa 1905    Formaat: 15 x 23 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 23 november 2013


 Reacties op Zoekplaatje 1706 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Boerengat in Rotterdam met op de achtergrond de gasfabriek aan de Oostzeedijk en oliemolen De Reus

Martin Snuverink (Voorburg): Deze foto staat ook op photomuseum.nl. Vanmorgen vroeg, dus voordat de nieuwe zoekplaatjes.nl uit waren, had ik de oplossing gevonden, maar nog niet uitgewerkt. Niet wetende dat de foto hier ook was geplaatst heb ik nogal wat tijd eraan gespendeerd, wat ik jammer vind. Daarom verzoek ik iedereen zoekplaatjes niet op meer dan één site te plaatsen dan wel hiervan gewag te maken.
Mijn uitgewerkte oplossing heb ik toegestuurd aan Rob Wagenaar.
Toch heb ik nog wat relevante aanvullende informatie, namelijk het jaartal van de foto. Deze is genomen in 1896. Het hoekpand links op de foto is in aanbouw. Di betreft de panden Admiraliteitskade 80 en Admiraliteitsstraat 17. Deze panden bestaan zowaar nog en zijn met streetview te zien. Volgens de pandkaarten van het GAR zijn de panden gesticht op 5 mei 1896. Zie de link.
Sjoerd, we zien overigens uit over het Boerengat vanaf de Boerengatbrug aan de Oostmolenwerf in NO-richting. Dus niet het Haringvliet.
Website: http://rotterdam.rvc.nl/pandkaarten/images.asp?pn= [...]
Zaterdag 23-11-2013 15:17:32



Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Ik zie dat de naam Lozingsvliet later Haringvliet was. Op een luchtfoto van het Maasstation en omgeving staat zeer herkenbaar de loods die rechts op de oever zichtbaar is. Ten westen daarvan is een kolenpark zichtbaar. Norman: volgens mij is je oplossing correct!
Zaterdag 23-11-2013 11:42:37



Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Dan zouden we nu uitzien over de Lozingsvliet en zien we rechts het eiland van het Maasstation. Verderop rechts gaat de Lozingsvliet over in het Boerengat.
Zaterdag 23-11-2013 11:13:35



Norman Visser (Leeuwarden): We zien oliemolen de reus in Rotterdam
Website: http://collecties.gartest.deventit.nl/atlantispubl [...]
Zaterdag 23-11-2013 10:40:08



Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Een interessante "bewijs"foto van Norman, omdat hierop de gasfabriek te zien is ten noorden van het Maasstation. Deze kreeg zijn kolen via een uitgebreid raccordement dat zijn wagens ontving via een stoompont omdat er geen vaste spooraansluiting was. Een en ander is te zien op de bewijslandkaart van ZP 1676. Dit alles ter zijde, al is die kaart wellicht bruikbaar voor de oplossing van dit ZP.
Zitten we op dit ZP dan op de kop van zuid van de linkeroever naar de rechter oever te kijken of zitten we op de rechter oever ?
Zaterdag 23-11-2013 10:31:07



Norman Visser (Leeuwarden): Rotterdam
Website: http://www.stif.nl/Foto's/Gasfabriek_Rotterdam.jpg [...]
Zaterdag 23-11-2013 10:18:13



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):