Zoekplaatje 1548 

Inzender: Ad van der Putte 

Gegevens: Foto zou in de gemeente Haarlem of Zandvoort gemaakt kunnen zijn maar dit is alleszins onzeker.

Datering: circa 1950-1959    Formaat: ca. 13 x 18 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 26 januari 2013


 Reacties op Zoekplaatje 1548 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Elink Sterkstraat gezien naar Oostertuinen, Beverwijk

Ad van der Putte (): Ongelofelijk! Deze foto komt uit de verzameling van mijn grootvader op een werk waaraan zijn bedrijf heeft meegewerkt. Hij had een betonfabriekje aan de Cruquisdijk, het huidige Nimis Betonwaren BV dat nu door de derde generatie gerund wordt. Onze hele familie woonde indertijd aan de Cruquiusdijk. Niemand in de familie wist nog waar destijds deze foto gemaakt was en nu blijkt het tot mijn grootste verbazing dat het op een steenworp afstand ligt van de buurt waarin ik tussen 1960 en 1980 ben opgegroeid!! Ik had het echt niet herkend maar nu ik het weet zie ik duidelijk dat het klopt. Wat is de wereld klein!
Grote dank aan Wim de Koning Gans voor zijn speurwerk! Super job!
Dinsdag 9-4-2013 22:16:34Ingrid Evers (Maastricht): Beverwijk, dus inderdaad in het door Ad van der Putte gesuggereerde zoekgebied, maar een weinig stimulerend plaatje. Well done, Wim!
Maandag 8-4-2013 10:12:46Jan Spoolder (Utrecht): Bravo Wim, dit was zeker een monnikenwerk waarvoor veel trouwe speuders waarschijnlijk de creativiteit en/of het geduld niet hadden ... gefeliciteerd.
Zondag 7-4-2013 23:50:25Wim de Koning Gans (Den Haag): Het was even zoeken op Funda naar eengezinswoningen van het type zoals hier zichtbaar, maar het is gelukt. Ze staan aan de Oostertuinen in Beverwijk: achtergrond links, achtergrond rechts. De huizen die op de foto gebouwd worden staan aan de Elink Sterkstraat, zie onder.
Website: http://goo.gl/maps/UX5Fj [...]
Zondag 7-4-2013 22:18:55Ingrid Evers (Maastricht): Nieuwbouw in een grotere stad. De mannen zijn bezig beton te storten voor de vloer van de zolderverdieping van een lange rij (arbeiders)huizen. Alles loopt lekker door. Dit worden enkelsteens tussenmuurtjes, aan geluidsisolatie heeft men nog niet gedacht.

Het pand loopt van zuid naar noord, met vooraan een uitbouw naar links. De muur wordt daar tegengestut: volgt naar links een tweede gebouw?

Links en rechts op de achtergond een lange rij reeds bewoonde huizen, gelegen op het zuiden. De zonneschermen zijn uit en de foto moet midden op de dag genomen zijn, want er is nauwelijks een schaduw te zien. Het geheel geeft de indruk dat zowel links als rechts van het in aanbouw zijnde pand een ruim plein gepland is.

Een aanknopingspunt kan misschien het huizenblok zijn van de haaks op het 'plein' staande straat in de rechter bovenhoek van de foto. Het heeft een plat (!) dak en de laatste woning lijkt een afgeschuinde hoekmuur te hebben, die mogelijk zelfs in meerdere segmenten rond loopt.
Zondag 27-1-2013 23:26:16  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):